San Diego városi tanácsa megszavazta a La Jolla-i Borjúfókák nyugalmának védelmét, akik a kölykezési időszakot töltik az előkelő városka egyik strandján

A Sea Shepherd gratulált a „La Jolla Friends of the Seals” szervezetnek a sikeres kampányukhoz.

Egy boldogan napozó Borjúfóka a la jollai Children's Beach-en

Boldogan napozó Borjúfóka a la jollai Children’s Pool Beach-en

A La Jolla-i fókák nyugalmát biztositó döntést 2014. 02. 24-én hozta meg a San Diego-i városi tanács 6/3 szavazattal, kitiltotta az embereket a Casa Beach-ről, melyet Children”s Pool strandnakk neveznek a Borjúfókák ellési időszakában. Ez évek óta vitatott kérdés volt ebben az előkelő tengerparti közösségben, sokan harcoltak a nyilvános strand egész éves, folyamatos szabad használatáért.

Ez a partszakasz nagyon fontos a Borjúfókák számára, akik itt adnak életet kicsinyeiknek és itt nevelik fel őket. Amig csak kötéllel jelezték az emberek számára, hogy lezárt terület, és tartsák magukat távol a fókáktól, az hatástalannak bizonyult. Számos esetet dokumentáltak, amikor zaklatták a fókákat és visszahajszolták őket a tengerbe.

Tavaly felállitottak „fóka-kamerát”, a fókák megfigyelése céljából, és két nőt lepleztek le, amint ütötték a vemhes fókákat. A tengeri emlősök védelme az erőszakos cselekmények ellen és a megfelelő élettér biztositása számukra, tette szükségessé ezt a hatósági intézkedést.

Az állatok gyakran szenvednek el horrorisztikus gyötrelmeket „emberi” kéz által, anélkül, hogy bármilyen intézkedés történne a védelmükben. Például Taiji-ban – Japán, Namibiában, Feröer {ferocious = gyilkos, kegyetlen} szigeteken, Kelet-Kanadában és még számos helyen szerte a világban. Paul Watson Kapitány, a Sea Shepherd alapitója bölcsen állitja, hogy a világ leghatékonyabb „fegyvere” a kamera, amit a Sea Shepherd továbbra is használ a tengerek és óceánok élővilágának védelmében.

A San Diego-i városi tanács ülésének döntése életmentő ezeknek a fókáknak a számára, ugyanakkor nagyon ritka győzelem a vadvilág védelmében az emberi károkozás és erőszakos cselekmények ellen. A rendeletet a (Kaliforniai tengerparti bizottság) California Coastal Commission elé terjesztik augusztusban, és várhatóan jóvá fogják hagyni.

A Sea Shepherd gratulál az elkötelezett önkénteseknek, akik keményen dolgoztak, hogy elérjék a védelmet a Borjúfókák számára. A „La Jolla Friends of the Seals” hozzájárult, hogy ezek a tengeri emlősök békességben szülhessék meg és nevelhessék fel kicsinyiket. A Sea Shepherd követte az ügyet és asszisztált, amikor szükséges volt, de a hatalmas győzelem a „La Jolla Friends of the Seals”-t illeti. A Sea Shepherd elismerését fejezi ki mindenkinek, aki részt vesz a tengeri élővilág védelmében. Továbbá a San Diego-i városi tanácsnak is megköszönjük, hogy helyesen jártak el ezeknek a gyönyyörű és szelid állatok „szülő-és nevelőszobájának” védelmében!

Fókák a Children's Pool Beach-en

Fókák a Children’s Pool Beach-en