Végtelen Türelem Hadművelet – 2014. 01. 17. – Több, mint 250 Palackorrú delfint kényszeritettek a horror-öböl hálói mögé egyetlen nap alatt

A fialtal albinó Palackorrú áldozatot elsők között választották ki rabszolgaságra

A fialtal albinó Palackorrú áldozatot elsők között választották ki rabszolgaságra

A szerencsétlen áldozatokat egy rettegésben átvirrasztott éjszaka után kezdték el szelektálni és mészárolni. A delfingyilkos idomárok és delfinvadászok a horrorisztikus munkanapjuk végeztével a csapat pániktól őrjöngő maradékát újabb éjszakára a hálók fogságában hagyták.

Öt Palackorrú delfincsaládot kényszerítettek a hírhedt taijii horror-öbölbe 2014. 01. 16-án, és tartottak ott éjszakára. A hatalmas delfincsapat, köztük újszülöttek, fiatalok és egy ritka, albínó fiatal – aki a lehető legközelebb igyekezett húzódni anyjához, iszonyatos stressztől és pániktól szorosan összetömörülve töltötte az éjszakát. Az albínó egyedet azonnal elszakították anyjától és különlegessége miatt a taijii tengeri park egyik attrakciójaként fogják mutogatni. Egyes kultúrákban tabunak számít fogságba ejteni vagy bármilyen módon bántani egy albínó állatot, mert „szellem”-ként tekintenek rájuk, akit nem tiszteletben tartani: balszerencsét hoz.

Erőszakos és félelmetes szelektálási procedúra kezdődött. Újszülötteket és anyákat választottak szét egymástól, egyesekre életfogytiglani rabszolgaság, másokra könyörtelen kivégzés várt. A taijii delfingyilkosok és az idomárok kart karba öltve közreműködtek egymással, hogy kiválasszák a „legcsinosabb” áldozatokat, akik látható sérülések, sebhelyek nélkül estek fogságban. A rabságra kiválasztott 25 egyed kénytelen volt végig nézni, amint családtagjaikat brutálisan lemészárolták, „emberi” fogyasztásra. A holttestdarabokat a taijii halászati szövetség értékesíti, annak ellenére, hogy a tengerek szennyezettsége miatt, a delfinek teste magas koncentrációban tartalmaz higanyt és egyéb visszafordíthatatlan, daganatos betegségeket, születési rendellenességeket okozó mérgező vegyületeket.

Miközben 16-án több, mint 250 Palackorrú delfint hajtottak be a horror-öbölbe, három már a taijii kikötői parcellák fogságában lévő Palackorrú delfint szállítottak át a Hotel Dolphin Resort-ba, és négy Pöttyös delfint teherautóra szíjaztak, velük Osaka irányába hajtottak el. Az Öböl Őrei közül néhányan megpróbálják követni a teherautót, hogy kiderítsék a tragikus szállítmány végcélját.

A rettegő delfinek a taijii horror-öbölben

A rettegő delfinek a taijii horror-öbölben

A 2014-es év borzalmasan vérfürdőkkel indult a taijii horror-öböl környékén elhaladó cetek számára! Mindössze 9 nap leforgása alatt, 4 faj egyedei közül kb. 176 áldozatot mészároltak le, 24 áldozatot vetettek életfogytiglani rabságba. Ez a szomorú statisztika 17-én legalább újabb 25 delfinrabszolgával bővült! A halottak számát az Öböl Őrei még nem tudják, mint ahogy azt sem, hogy a következő nap milyen horrort tartogat!

A beűzéses delfinvadászat minden évben kb. 20.000 cet, köztük a Disznódelfinek alfajához tartozó, Barna delfinek; és különböző delfinek életét oltja ki. Japán nem hajlandó aláírni a tengeri emlősök védelmét elősegítő vagy a mészárlásukat szabályozó semmilyen szabályozást vagy törvényt; annak ellenére, hogy a világ szakértői és a közvélemény felismerte ezen veszélyeztetett állatok védelmének szükségességét.

A legismertebb beűzéses delfinmészárlás az évente szeptember 1-jén kezdődő és márciusig tartó taijii. A delfinvadászok beterelik a különböző cetcsaládokat a sekély öblökbe, ahol könyörtelenül fémrudat szúrnak a gerincükbe, a szerencsétlen áldozat nem hal meg azonnal, hanem lassan, órákon át tartó fájdalmas agonizálással, saját vérében fullad meg. A világ egyetlen vágóhídján sem engedélyezett hasonló mészárlási módszer!

A taijii delfinmészárlástól a világ gyakorlatilag nem szerzett tudomást mindaddig, mielőtt a Sea Shepherd rejtett kamerás felvételeit és fotóit a világ közvéleménye elé tárták 2003-ban, mely Richard O’Barry Oscar-dijas leleplező dokumentumfilmje a „The Cove”, azaz „Az öböl” követett.

Magyarul itt tekinthető meg: Az öböl

Kérjük a világ állampolgárait, vegyék fel a kapcsolatot a helyi japán nagykövetségekkel / konzulátusokkal, Budapesten: http://www.hu.emb-japan.go.jp/hun/embassy/map.htm és követeljék, hogy haladéktalanul vessenek véget a taijii delfinmészárlásnak!

További lehetőségek az Öböl Őrei munkájának segítésére és a cetek védelmére: http://www.seashepherd.org/cove-guardians/what-you-can-do.html.