Segíts kiszabadítani Paul Watson Kapitányt!

Nemzetközi összefogás: 2012. július 20-án.

Minden segítségre szükségünk van! Paul Watson Kapitány 2012. május 13 óta letartóztatásban van Németországban.

Kiszabadításáért egy online akciót hirdetünk, melynek keretében várjuk a kreatív megoldásokat az alábbi kérdések legjobb kifejezésére:

  • Miért fontos Paul Watson Kapitány a bolygónk számára
  • Miért fontos a számodra / az Ön számára a Sea Shepherd Conservation Society?

Várjuk a fotókat, illusztrációkat, művészi alkotásokat a fenti kérdésekre a Sea Shepherd Flickr csoport oldalán. Kérjük, mindenki csak egy művel pályázzon. Beérkezési határidő: 2012. július 20. A művek beküldésével azok felhasználási és tulajdonjoga a Sea Shepherd Conservation Society-re száll. Az első és második helyezett alkotást Paul Watson Kapitány és két híresség fogja kiválasztani. Eredményhirdetés: 2012. július 27-én. A győztesek a Sea Shepherd új cápavédelmi kampányának, az „Operation Requiem” pólóját és sapkáját kapják.

Az Online Látvány-petíció mellett arra biztatjuk támogatóinkat, hogy július 20-án vegyenek részt nemeztközi akciónapunkon, és világszerte jelenjenek meg a német konzulátusok és követségek előtt, Paul Watson Kapitány kiszabadításáért. Paul Watson Kapitánynak szüksége van a segítségünkre! Kérünk mindenkit, hogy segítsen megakadályozni a kiadatást és szabadon engedtetni Őt!

Továbbra is kérjük, folytassák az udvarias e-mailek küldését a német igazságügyi minisztériumba, Paul Watson Kapitány kiszabadításáért! Vegyék fel a kapcsolatot Sabine Leutheusser-Schnarrenberger-rel, a német szövetségi igazságügy miniszterrel, Berlinben! Ő rendelkezik a szükséges politikai hatalommal, hogy szabadon bocsássa Őt! Kérjük, figyelmeztessék az igazságügy miniszter asszonyt arra, hogy a Paul Watson Kapitány elleni letartóztatási parancs politikailag motivált és ezért figyelmen kívül kell hagyni. Folyamatos nemzetközi nyomással meg tudjuk menteni Paul Watson Kapitányt egy tisztességtelen bírósági pertől, vagy a még rosszabbtól, ami egy Costa Rica-i börtönben rá várna!

Elérhetőségek: (Kérjük, kizárólag tisztelettudó, udvarias kommunikációt folytassanak, az ügy sikerét szem előtt tartva!)

Sabine Leutheusser-Schnarrenberger
Federal Minister of Justice

Deutscher Bundestag
Platz der Republik
11011 Berlin
Telefon: +49 030 – 227 751 62
Fax +49 030 227 764 02
E-Mail: sabine.leutheusser-schnarrenberger@bundestag.de

Federal Ministry of Justice
Mohrenstrasse 37
10117 Berlin, Germany
Telefon: +49 (030) 18 580-0
Fax: +49 (030) 18 580-9525

Dr. Guido Westerwelle
Minister of Foreign Affairs

FDP-Bundestagsfraktion
Platz der Republik 1
11011 Berlin
Telefon: +49 030 / 22771636
Fax: +49 030 / 22776562
E-Mail: guido.westerwelle@bundestag.de

Miért tartják Paul Watson Kapitányt Németországban előzetes letartóztatásban és kiadatásra várva?

Paul Watson Kapitányt május 13-án tartóztatták le Frankfurtban, egy 10 éves, Costa Rica-i letartóztatási parancs alapján, miközben ő átutazóban volt Cannesba (Franciaországba). Házi őrizetben tartják a Costa Rica által, a hajóforgalom állítólagos megsértéséért benyújtott feljelentés miatt, mely a „Sharkwater” dokumentumfilm 2002-es felvétele közben történt. A sérelmezett incidens a guatemalai felségvizeken történt, amikor a Sea Shepherd az illegális cápauszony-vadász hajóval, a Costa Rica-i Varadero-val találkozott. A guatemalai hatóságok rendelkezése alapján a Sea Shepherd utasította a Varadero hajó legénységét, hogy haladéktalanul fejezzék be illegális tevékenységüket és térjenek vissza kikötőbe. Miközben a Sea Shepherd az orvhalászhajót kísérte, a guatemalai együttműködésnek hirtelen vége szakadt, amikor egy guatemalai hadihajó érkezett a térségbe a Sea Shepherd elleni fellépéssel. A hadihajót elkerülendő a Sea Sepherd Costa Rica-i felségvizekre hajózott, ahol még több illegális cápauszony-vadászati tevékenységet lepleztek le, valamint a szigeten, az épületek tetején tárolt többszázezer szárított cápauszonyt találtak.