Végtelen Türelem Hadművelet – 2014. 01. 20. – Több mint 200 Palackorrú delfin kénytelen immár a negyedik éjszakát a horror-öböl fogságában tölteni

A rabszolgaságra történő kiválsztás ugyanolyan könyörtelen eljárás, mint a gyilkosság. Az áldozatok kétségbeesetten próbálnak menekülni, az Öböl Őrei számos vérző delfint dokumentáltak

A rabszolgaságra történő kiválsztás ugyanolyan könyörtelen eljárás, mint a gyilkosság. Az áldozatok kétségbeesetten próbálnak menekülni, az Öböl Őrei számos vérző delfint dokumentáltak

Néhány napja már beszámoltunk róla, hogy több mint 250 Palackorrú delfint kényszerítettek be a taijii horror-öbölbe a delfingyilkosok, amelyek az elmúlt négy napban szétrombolták mind az öt családot. Az Öböl Őrei minden tettüknek szemtanúi és megosztják a világgal, mi zajlik napjainkban a hírhedt japán faluban.

Dr. Martin Luther King Jr. születésének évfordulója van, ezért az emberi és állati jogok úttörőjének idézetével kezdjük az összefoglalót: “Soha, de soha ne félj helyesen cselekedni, különösen amikor emberek vagy állatok jóléte a tét. A társadalom büntetése sokkal kisebb, mint azok a sebek, amiket azzal okoznánk a lelkünknek, ha tekintetünket a másik irányba fordítanánk!”

A világ most nem fordítja tekintetét a másik irányba, de oda fog-e figyelni Japán? 11 további delfint igáztak rabszolgasorsra tegnap, 51 főre emelve a tartályok új foglyainak számát. Kettő áldozat már meghalt közülük {a kiválasztáskor még egészségesnek, hibátlan külleműnek tartott delfinek! Akkor el lehet képzelni, milyen lelki és testi terroron mennek keresztül az áldozatok, mielőtt ostoba mutatványaikkal elkápráztatnák a cuki-wow-énisénis rajongókat!}.

Ezek a delfinek nem Japán tulajdonai. Ők mindannyiunkhoz tartoznak – az óceánhoz, a bolygónkhoz és azt kell tenniük, amit ők akarnak. Ezek a delfinek a halállal néznek szembe, de Dr. Luther King szellemiségében, a Sea Shepherd Conservation Society és az Öböl Őrei soha nem hallgatnak el, leleplezzük a világ előtt mi történik a taijii öblökben. A világ közvéleményének szeme most a lézer precizitásával fókuszál a taijii horror-öbölre, és az emberek hallják a delfinek keserves sikolyát!

Öt különböző család, összesen több mint 250 Palackorrú delfin, köztük fiatalok és újszülöttek kényszerültek január 16-án a taijii horror-öbölbe, ahol már négy napja tart a kegyetlen kiválasztási procedúrájuk. A maradék, kb. 200 delfin, akik élelem nélkül, rettegésben töltöttek már négy éjszakát, most a halászati szövetség munkásainak keze általi brutális mészárlásra számíthatnak. {a cikk megjelenése után, a gyilkosok 130-140 főt, többnyire a legfiatalabb, legkisebb testű árvákat visszahajszolták a nyílt tengerre, nem akarták velük csökkenteni a vadászati kvótájukat.} A csoportban volt egy ritka, albínó fiatal egyed az édesanyjával. Egyes kultúrákban az albínó állatokat szent „szellemként” tisztelik, és igazán balszerencsét hozónak tartják bántani, meggyilkolni őket.

A különleges, albínó fiatal egyedet elsőként ragadták el Édesanyjától, hiszen a ritka példányokért mindig magasabb árat lehet kérni, pénteken már a Taiji Whale Museum-ban deportálták. A japán média szerint az anyja elutasította a borjút és így tulajdonképpen megmentették őt. De ez egy égbekiáltó hazugság, emberek ezrei követték az eseményeket az élő közvetítésünkön, akik tanúsíthatják az elrablását. A fiatal kislány valószínűleg vak és/vagy süket, ahogy az albínó állatok többsége. Ezért kapaszkodott oly rémülten édesanyjához és nyilván ezért csüng most annak a delfinrabszolgának az oldalán, akivel kénytelen megosztani az apró parcellát, ahova berakták.

Feltételezhető, hogy az édesanyja öngyilkosságot követett el, amikor erőszakkal elszakították tőle kicsinyét. Az Öböl Őrei dokumentálták és szemtanúi voltak, amint a gyászoló anya kémlelt, kereste kicsinyét, mielőtt víz alá merült volna, ahonnan többé nem emelkedett felszínre. A delfinek kivételes intelligenciával rendelkező, összetett társadalmi szerkezetben élő teremtések, akik nagyon közeli kapcsolatot tartanak családtagjaikkal, és a delfinrabszolgatartó-iparág ezeket a kötelékeket is elszakítja a taijii horror-öbölben.

A kiválasztási procedúra ugyanolyan erőszakos, mint maga a gyilkolás.

A kiválasztási procedúra ugyanolyan erőszakos, mint maga a gyilkolás.

A szelekciós procedúra pontosan olyan erőszakos, mint maga a taijii delfingyilkolás! És az elmúlt négy nap során az Öböl Őreinek élő közvetítésében a világ elé tárult, amint a szerencsétlen delfinek vérző arccal, kétségbeesetten próbálnak menekülni a gyilkosok és az idomárok kezei közül, vagy közel kerülni az elkülönített családtagjaikhoz, ilyenkor a hálók belevágnak testükbe. De megsérülnek már akkor, amikor az őket üldöző hajók elől menekülnek, dokumentáltunk már a delfingyilkos hajók által elgázolt áldozatokat is. A gyilkosok rendszeresen arra használják a csónakjuk motorját, hogy a keltett zajjal megfélemlítsék a hangokra különösen érzékeny ceteket. Taiji mindhárom rabszolgatartó-intézményének, – Dolphin Base, Hotel Dolphin Resort és Taiji Whale Museum – ott vannak az idomárjai a horror-öbölben, hogy utánpótlást szerezzenek tartályaikba. A rabszolgasorsra kiválasztott áldozatok egy része a helyi intézményekben marad, míg másokat elszállítanak a világ bármely akváriumába és/vagy tengeri parkjába például a Közel-keletre, Mexikóba, Kínába, vagy bárhova, ahonnan igény jelentkezik rájuk. 20-án 11 újabb áldozatot választottak ki rabságra, ezzel 51 főre emelkedett a négy nap alatt leigázott delfinek száma. Mindennap láttunk delfineket, akik az átélt stressz és sérülések ellenére is megpróbáltak ellenállni a túlerőben lévő gyilkosoknak és idomároknak. A taijii kapzsiság – melyet a világ delfinrabszolgatartó-intézményeinek igénye táplál – megállíthatatlan.

Az elmúlt napok kegyetlenségei nem értek véget, a maradék delfinekre hosszú, gyötrelmes halál vár. {130-140 főt hajszoltak vissza a nyilt tengerre} A rabszolgaságra már kiválasztott áldozatok szemtanúi lesznek saját családtagjaik meggyilkolásának. Kénytelenek lesznek úszni abban a vízben, amelyet saját családtagjaik vére fest vörösre. Másokat, elsősorban az újszülötteket és a kistestű fiatalokat – visszakényszerítenek a nyílt tengerre, hogy velük ne rontsák az önkényesen megállapított vadászati kvótájukat. De ezeknek az árváknak a túlélési esélye felnőtt családtagjaik nélkül minimális, különösen az elmúlt napokban átélt trauma hatására. De a japán delfingyilkosok ennek tudatában sem akarják megtartani a kistestűeket, mert holttestük nem ér eleget.

A holttestek feldarabolása után, a taijii halászati szövetség értékesíti azokat, annak ellenére, hogy magas koncentrációban tartalmaz higanyt és más mérgező vegyületeket {ide vonatkozó személyes – Kristóf Veronika – kiegészítésem: sajnos nem tartalmaz eleget!}

A beűzéses delfinvadászat minden évben kb. 20.000 cet, köztük a Disznódelfinek alfajához tartozó, Barna delfinek; és különböző delfinek életét oltja ki. Japán nem hajlandó aláírni a tengeri emlősök védelmét elősegítő vagy a mészárlásukat szabályozó semmilyen szabályozást vagy törvényt; annak ellenére, hogy a világ szakértői és a közvélemény felismerte ezen veszélyeztetett állatok védelmének szükségességét.

A legismertebb beűzéses delfinmészárlás az évente szeptember 1-jén kezdődő és márciusig tartó taijii. A delfinvadászok beterelik a különböző cetcsaládokat a sekély öblökbe, ahol könyörtelenül fémrudat szúrnak a gerincükbe, a szerencsétlen áldozat nem hal meg azonnal, hanem lassan, órákon át tartó fájdalmas agonizálással, saját vérében fullad meg. A világ egyetlen vágóhídján sem engedélyezett hasonló mészárlási módszer!

A taijii delfinmészárlástól a világ gyakorlatilag nem szerzett tudomást mindaddig, mielőtt a Sea Shepherd rejtett kamerás felvételeit és fotóit a világ közvéleménye elé tárták 2003-ban, mely Richard O’Barry Oscar-dijas leleplező dokumentumfilmje a „The Cove”, azaz „Az öböl” követett.

Magyarul itt tekinthető meg: Az öböl

Kérjük a világ állampolgárait, vegyék fel a kapcsolatot a helyi japán nagykövetségekkel / konzulátusokkal, Budapesten: http://www.hu.emb-japan.go.jp/hun/embassy/map.htm és követeljék, hogy haladéktalanul vessenek véget a taijii delfinmészárlásnak!

További lehetőségek az Öböl Őrei munkájának segítésére és a cetek védelmére: http://www.seashepherd.org/cove-guardians/what-you-can-do.html.