A Sea Shepherd megválasztotta az „A horror-öbölből a fogságba” video-pályázat győztesét

a taijii horror-öböl az alapköve a nemzetközi delfinrabszolga-kereskedelemnek, és ez az iparág finanszírozza a taijii delfinmészárlást

a taijii horror-öböl az alapköve a nemzetközi delfinrabszolga-kereskedelemnek, és ez az iparág finanszírozza a taijii delfinmészárlást

Pályázatunkban arra kértük támogatóinkat, hogy mutassák be videó-klipben a taijii delfinmészárlás és a delfinrabszolgatartó-iparág közötti kapcsolatot. Taiji az alapkövei a nemzetközi delfinrabszolga-kereskedelemnek, és ez az az iparág, amely finanszírozza a hírhedt taijii horror-öbölben zajló delfinmészárlást. 

Lenyűgöző, kreatív videó-összeállítások érkeztek, melyekért a Sea Shepherd személyzete, önkéntesei, az Öböl Őrei köszönetet mond az elkötelezett embereknek világszerte.

Végre kiválasztottuk a győztest és a második helyezettet. A győztes a pályázat szerint 500 USD-t, egy Sea Shepherd ajándékcsomagot kap, benne, Öböl Őre pólót, dedikálva a 2013/14-es Öböl Őreivel, és egy olyan terméket, ami már nem rendelhető meg. A második helyezett egy Sea Shepherd ajándékcsomagot kap, mely szintén tartalmaz egy már nem megrendelhető terméket is.

Gratulálunk a győztes AnaGirlEmpath-nak, aki az „Az igazság a fogságban tartott delfinekről” című művében kiválóan összefoglalta a delfingyilkosok és delfinidomárok közötti kapcsolatot, a beűzéses delfinvadászat, a mészárlás és a szelekció brutalitását.

Gratulálunk a második helyezett RenaudK-nak, aki nagyon kreatív módon ábrázolja a horror-öböl vérvörös vizét, és emlékeztet arra, hogy a Taiji környékére érkező delfinek sorsa halál vagy rabszolgaság.

Továbbá külön elismerésben részesítjük Megan Rose Taylor-t, aki videó-klipje alá szívből jövő versben fogalmazta meg, milyen horrorisztikus szenvedést kénytelenek a cetek elviselni Taiji-ban, de azt is kiemeli, hogy van remény, a Sea Shepherd Végtelen Türelem Hadművelete és annak önkéntesei, az Öböl Őrei révén. Megan is Sea Shepherd ajándékcsomagot kap.

Köszönet mindenkinek, aki részt vett a pályázaton, és mindazoknak, akik kiállnak a delfinek védelméért világszerte. Minden egyes szezon nagyobb kihívást jelent, de a 2013/14-es szezonban már egy magasabb szintre léptünk a média és a közvélemény figyelmét illetően, és reméljük az Öböl Őrei a nemzetközi közvélemény támogatásával hamarosan véget tudnak vetni a taijii delfinvadászatnak. Együtt egy megállíthatatlan globális mozgalom vagyunk, és addig küzdünk, amíg a delfinvadászatnak, delfinmészárlásnak és a delfinrabszolgatartó-iparágnak véget nem vetünk!