Sea Shepherd petíció a feröeri delfinmészárlást támogató Dánia ellen!

Dán tisztviselők, köztük a rendőrség, haditengerészet és a határőrség egységei elősegítették és támogatták a feröeri delfinmészárlást. A grindadrap, röviden grind során a dán karhatalmi erők asszisztálnak a feröerieknek, hogy több száz gömbölyűfejű hosszúszárnyú delfint és más cetféléket bekényszerítsenek a sekély öblökbe, ahol könyörtelenül szétkaszabolják az ártatlan teremtések gerincét, vérfürdővé változtatva a feröeri vizeket.

Míg a Feröer-szigeteket nem lehet bíróság elé állítani a grind miatt, az Európai Unióhoz tartozó Dániát igen! Dánia azzal, hogy támogatja a delfinmészárlást, megsérti az EU természetes élőhelyek, valamint a vadonélő állat- és növényvilág védelméről” szóló irányelvek betartására vonatkozó kötelezettségeit. Az élőhely védelmi direktíva tiltja, hogy a tagállamok, beleértve Dániát is – a cetek nyugalmát szándékosan bármilyen módon zavarja, befogják vagy meggyilkolják!

2017. május 8-án az európai parlament 27 képviselőjének hivatalos támogatásával a Sea Shepherd Hollandia feljelentést tett az Európai Bizottságnál, jogsértési eljárást indított Dániával szemben, a feröeri grind támogatása miatt. Az Európai Bizottság feladata annak biztosítása, hogy Dániát bíróság elé állítsák. A Sea Shepherd benyújtotta a szükséges bizonyítékokat.
Kérjük, az alábbi petíció aláírásával Te is segítsd erőfeszítéseinket a feröeri grind felszámolásában. Köszönjük!

Petíció