Közlemény a Facebook oldalunkkal kapcsolatban

Az alábbi közleményünket nagyjából fél órával annak közzététele után egy Sea Shepherd Global alkalmazott törölte az oldalunkról.

Kedves Mindenki,

Feltehetően 11 év önkéntes munkája (ezen a FB-oldalon) lezárul hamarosan.

Sajnos 2019-ben elkövettem azt a hibát, hogy admin jogot adtam egy személynek a Sea Shepherd Global alkalmazottai közül.

Most pedig a Paul Watson Kapitánnyal szembeni méltatlan elárás matti állásfoglalásunk miatt, szembe kell néznünk a következményekkel.

Az oldalt 2011. februárjában hozta létre egy barátom, miközben én a Steve Irwin fedélzetén a japán bálnaorvvadász-flotta elleni missziónkban vettem részt.

3 napja mindkettönket megfosztottak az admin jogunktól. Hogy posztot meddig tudunk írni, az már nem rajtunk múlik.

Szomorúsággal tölt el megtapasztalni, hogy az egykor egyazon nemes célért küzdő emberek között ekkora elvi és kommunikációs szakadék keletkezett.

A veszteség, amivel az elmúlt három napban, előzetes figyelmeztetés nélkül szembesültünk, eltörpül amellett, ahogy Paul Watson Kapitánytól az általa 45 éve alapított szervezetet elvették azok, akiknek a legnagyobb bizalmat szavazott. És akiknek kezébe mi önkéntesek is fenntartás nélkül tettük életünket.

A Sea Shepherd eredeti alapelvei között nem szerepelt a semlegesség. Vállalva ennek következményeit, köszönöm az eddigi figyelmet, a tengervédelmi petíciók és különösen a cápauszony vadászat betiltásáért indított EU polgári kezdeményezés aláírását.

Kristóf Veronika
2006/07 – Operation Leviathan
2008/09 – Operation Musashi
2009/10 – Operation Waltzing Matilda
2010/11 – Operation No Compromise
2011/12 – Operation Divine Wind
2012/13 – Operation Zero Tolerance
2013/14 – Operation Relentless

Shing Xiong: „A végén nem az számit, hány lélegzetet vettél, hanem az, hogy hány lélegzetelállitó pillanatnak voltál részese!”

Paul Watson Kapitány: „Addig nem éltél, amíg nem tudod, miért érdemes meghalni!”