Paul Watson Kapitány letartóztatásának második napja

Paul Watson Kapitány - háttérben a Nisshin Maru

A német törvényhozás frankfurti elsőfokú bírósága elutasította Paul Watson Kapitány szabadon bocsátását, ellenben közölték, hogy meg szeretnék erősíttetni a Costa Rica-i hatóságok részéről, hogy ki kívánják-e adatni őt a közép-amerikai ország számára. A Paul Watson Kapitány jogi védelmét ellátó teamet Oliver Wallasch és Alexander Gruner képviseli. A Sea Shepherd napi 24 órában annak kiderítésén dolgozik Európában és Latin-Amerikában egyaránt, hogy mi áll a Costa Rica-i letartóztatási parancs hátterében

A Costa Rica-i letartóztatási parancsot 2011 októberében nyújtották be Paul Watson Kapitány ellen. Az időpont kísértetiesen egybeesett a japán bálnavadászati intézet (Institute for Cetacean Research – ICR) feljelentésével, melyet a Sea Shepherd Conservation Society ellen az USA-ban nyújtottak be. Ezek után kérdéses, hogy mi ösztönözte a Costa Rica-i hatóságokat 2011 októberében egy letartóztatási parancs kiadására Paul Watson Kapitány ellen?

Az Interpol honlapján nyilatkozat jelent meg, hogy az Interpol nem tartja jogerősnek a Costa Rica-i elfogató parancsot, mivel az nem felel meg az INTERPOL alapszabályában és szabályzatában foglaltaknak. Bízunk benne, hogy a német törvényhozás is ugyanerre a következtetésre jut, és szabadon engedik Paul Watson Kapitányt.

Ahogy a Sea Shepherd egyre hatékonyabban látja el a tengeri vadvilág védelmét világszerte, az óceánok ellenségei minden rendelkezésükre álló eszközt igyekeznek kihasználni, hogy megállítsanak bennünket. Jelenleg a Sea Shepherd ellen több per is zajlik. Nagy Britanniában a máltai Fish & Fish perel bennünket a Földközi-tengeren zajlott, a kékuszonyú tonhalak védelméért indított kampányunk miatt. Az USA-ban a japán bálnavadászati intézet (Institue for Cetacean Research – ICR) polgári peres eljárást indított ellenünk a Déli-óceánon tanúsított bálnavadászat-ellenes radikális fellépésünk miatt. És most Paul Watson Kapitányt tartják fogva Németországban, Costa Rica-i letartóztatási parancs alapján.

Mindegy az ország vagy a törvénykezési rendszer, Paul Watson Kapitányt egyik sem tudja megfélemlíteni, Ő mindaddig nem fog megállni, amíg az óceánok élővilága, az ökoszisztéma védelemre szorul.