Németország fontolóra veszi egy bálnavédő kiadatását Costa Rica számára, ami egyet jelent a halálos ítélettel

Paul Watson Kapitány

Május 16-án Frankfurtban, Németországban a tartományi felsőbíróság legfőbb ügyésze a Costa Rica-i hatóságok körözése alapján kérelmezte Paul Watson Kapitány letartóztatását és kiadatását Costa Rica számára. Igen szokatlan módon az ügyész ugyanakkor jelezte azt is, hogy a német igazságügyi minisztériumnak és a német külügyminisztériumnak jogában áll politikai alapon megállítani kiadatási eljárást.

Ha a német Igazságügyi és/vagy Külügyminisztérium kiadja a közleményt, hogy nem teljesítik Paul Watson Kapitány kiadatását a Costa Rica-i hatóságok számára, az ügy véget érne, és Paul Watson Kapitány azonnal szabadon távozhatna. Kérjük támogatóinkat, folytassák a segítségkérő e-mailek küldését a német Igazságügyi Minisztérium számára.

A Sea Shepherd képviselői lehetőséget kaptak, hogy május 16-án reggel meglátogassák Paul Watson Kapitányt a frankfurti börtönben, és rögzítsék alábbi nyilatkozatát:

„A bálnák, delfinek, fókák, cápák és halak védelméért tett fáradozásaink során szert tettünk jó néhány erős ellenségre, köztük a leginkább említésre méltó a japán kormány. Nem véletlen, hogy a Costa Rica-i feljelentést 2011 októberében készítették el, pontosan abban a hónapban, amikor a japán bálnavadászati intézet (Institute of Cetacean Research – ICR) polgári pert kezdeményezett a Sea Shepherd ellen az USA-ban. A Costa Rica-i kiadatási parancsot a helyi halászok panaszaira hivatkozva építették fel, akiket a guatemalai felségvizekben üldöztem. Sem a halászok, sem a hajójuk nem sérült meg az incidensben, amelyről a felvételek a Sharkwater dokumentumfilm révén jutottak el a közvéleményhez. Az Interpol közleményt adott ki, miszerint törölték a kiadatási parancsot ellenem, mert megállapították, hogy az politikailag motivált. Ezért fel kell tennünk a kérdést, hogy Németország miért ad hitelt illegális orvvadászok vádjainak.” – mondta Paul Watson Kapitány.

Paul Watson Kapitány a világ számos pontján megfordult, mióta 2011 októberében a Costa Rica-i kormány benyújtotta a letartóztatási parancsot. Ausztrália, Franciaország, Spanyolország, Nagy Britannia, és még sorolhatnánk. Németországgal ellentétben ezek közül az országok közül egyik sem tett kísérletet a letartóztatására.

Ha kiszolgáltatják Paul Watson Kapitányt Costa Ricának, neki nem lesz esélye tisztességes perre, és biztonságát senki nem tudja garantálni. A Sea Shepherd megtesz mindent, a lehető legjobb jogászcsapat képviseli védelmét. A törvénytelen japán bálnagyilkosok és a Costa Rica-i cápauszony-maffia között ott vannak azok az ellenségek, akik mindent elkövetnek, hogy megállítsák őt a tengeri élővilág védelmében.

Minden támogatásra szükségünk van, hogy megakadályozzuk Paul Watson Kapitány kiadatását, hogy tovább folytathassa küldetését: megvédeni az óceánok teremtményeit, amíg csak szükséges!