Adam Bandt, az ausztrál zöldek helyettes vezetője kiállt a cápákért

Melbourne lett a Brigitte Bardot új otthona

Adam Bandt és Locky McLean a Brigitte Bardot fedélzetén

2012. június 4-én Williamstownban a média számos képviselőjének és támogatóink jelenlétében Adam Bandt, az ausztrál zöld párt képviseletében leleplezte a Brigitte Bardot hajófarát, melyen már ott díszeleg a „Melbourne” felirat, jelezvén, hogy trimaránunknak mostantól Melbourne az otthona.

Adam Bandt elmondta, felvillanyozó számára a tudat, hogy a Brigitte Bardot új otthona Melbourne lesz, és így az a kampányok után ide fog visszatérni. Kifejtette, ha bárkit megkérdezünk az utcán, vagy megnézzük a közvélemény-kutatások eredményét, ki fog derülni, hogy országszerte mindenki, éljen bármilyen életkörülmények között és szavazzon is bárkire, korosztálytól függetlenül egyetért a Sea Shepherd tevékenységével. Melbourne-ben otthont biztosítani a Brigitte Bardot számára nagyszerű a Sea Shepherd és Melbourne számára egyaránt. A Melbourne-iek minden bizonnyal nagy megbecsüléssel lesznek a Sea Shepherd legénysége iránt, amikor találkoznak velük az utcákon.

Adam Bandt és Locky McLean leleplezi a trimaránunk új otthonának nevét

Simon Ager, a Brigitte Bardot hajókezelője közölte: „A legénység bámulatos munkát végzett, hogy felkészítse a trimaránt a következő, a Csendes-óceán déli területein  zajló kampányunkra az illegális és könyörtelen cápauszony-vadászat ellen.

A Brigitte Bardot a június 8-10.-i hétvégét Sydney ikonikus kikötőjében, a hatalmas metropolisz egyik legfontosabb közlekedési és turisztikai csomópontjában, a Circular Quay-ben töltötte, ahol feltöltötték készleteit, mielőtt elindul a Korall-tengerre, az illegális cápauszony-vadászat elleni hadműveletére. „Melbourne-ben a lakosság és a helyi önkéntesek kiemelkedő támogatásában részesültünk, Williamstown nagyszerű hely a Sea Shepherd hajói számára minden téren; támogatás, segítség és karbantartás szempontjából egyaránt.”

„Köszönjük Adam Bandtnek, hogy az esős időjárás ellenére idelátogatott ma hozzánk, és a Brigitte Bardot legénységének sikeres cápavédelmi kampányt kívánt, és biztosította támogatásáról Paul Watson Kapitányt, aki továbbra is házi őrizetben van Németországban.” – mondta Lock MacLean Kapitány.

Jeff Hansen, a Sea Shepherd ausztrál igazgatója elmondta: „Igazán ösztönző Bob Brown szenátor és Christine Milne szenátorasszony az ausztrál Zöld párt vezetőjének támogató levelét olvasni, amit a német hatóságoknak címeztek, Paul Watson Kapitány német háziőrizetből történő kiszabadítását váró, elhivatott támogatásukként.”

„A cápák esszenciális szerepet játszanak saját egészségünk szempontjából, hiszen életünk az óceánok egyensúlyán múlik! A cápák száma világszerte megtizedelődött a csillapíthatatlan és katasztrofális cápauszony-leves iránti igény miatt. Még Ausztráliában, a Nagy-korallzátony tengeri park területén is folytatnak illegális cápavadászatot. Csodálatos látvány, hogy egy Ausztráliában regisztrált jármű látja el ezt az létfontosságú feladatot, a világ cápaállományának és óceánjaink megőrzéséért, mely a jövő generációk létének záloga.” – mondta Jeff Hansen.

Ez volt az első alkalom, hogy a Brigitte Bardot Sydneyben, a Circular Quay-ben fogadta az érdeklődőket, közelében a szintén pénteken érkezett Bob Barker horgonyzott le, mely már több hónapot töltött Sydneyben.