A Sea Shepherd Tanácsadói Testületének tagjai a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz fordultak, Tokió olimpiai pályázata ügyében

Ian Campbell Ausztrália korábbi környezetvédelmi minisztere, és a Sea Shepherd Tanácsadói Testületének tagja nemzetközi összefogásra szólít fel a taijii delfinmészárlás ellen

Ian Campbell korábbi ausztrál környezetvédelmi miniszter

Ian Campbell korábbi ausztrál környezetvédelmi miniszter

Sam Simon, John Butler, Richard Dean Anderson, Ian Campbell, Bob Brown és a testület további tagjai A Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (IOC) fordultak, hogy ne támogassák Tokió pályázatát a 2020-as nyári olimpiai játékok helyszíneként, hacsak Japán nem váltja be ígéretét, a magas, környezetvédelmi normák szigorú betartását illetően!

A mellékelt leveleket Jacques Rogge-nek az IOC elnökének és John Coates-nek az IOC ausztrál szekciójának elnökének küldték el, felszólítva Japánt, hogy azonnal vessenek véget a bálnák és delfinek szisztematikus tömegmészárlására érvényes politikájuknak!

Felszólítjuk Japánt, hogy ismerje fel, otthont adni az olimpiai játékoknak, amikor a helyszín kiválasztásának releváns szempontja a fogadó ország környezetvédelmi szerepvállalása, – összeférhetetlen a japán bálnavadász-flotta és a taijii delfingyilkosok által elkövezett könyörtelen delfin- és bálnamészárlással.

A Sea Shepherd Tanácsadói Testülete felkéri az IOC-t, hogy tanulmányozzák a taijii horror-öbölben zajló delfinmészárlásról készült, a „The Cove” című Oscar díjas dokumentumfilmet, mely világszerte tönkre fogja tenni az olimpiai játékok és az IOC hírnevét egyaránt!  

Felkérjük az IOC-t, hogy tárgyalják meg annak eshetőségét, hogy hogy a bálnatestek, akiket a tokiói bálnavadász-flotta egységei mészároltak le a Déli Óceáni Bálnavédelmi Területen, értékesítésre kerülnek Tokióban és elérhetőek lennének az olimpiai faluban?

Felkérjük az IOC-t, hogy tárgyalják meg annak eshetőségét, hogy a delfintestek, akiket a tajii delfingyilkosok behajtanak a horror-öbölbe, hogy vasrudakkal elvágják a gerincvelőjüket, és a szerencsétlen, saját vérében megfulladt áldozatok testének darabjai elérhetőek lenne a sportolók, hivatalnokok és nézők „táplálékaként”?

Felkérjük az IOC-t, hogy vegyék komolyan a környezetvédelem iránti elkötelezettséget!

A bálnák és delfinek szisztematikus kivégzése nagyon komoly környezetpusztító bűncselekmény!

Az olimpiai játékok vendéglátó nemzetének a vizeinek kéknek kell lennie, nem pedig vérvörösnek!

Letter to Count Jacques Rogge, President International Olympic Committee
Letter to John Coates, President Australian Olympic Committee

Kérjük, az alábbi online petícióval támogassák az olimpiai játékok helyszínének tisztaságát követelő kezdeményezésünket:  http://www.causes.com/olympicdolphins

Japán jelenleg a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt áll, a Déli-óceáni Bálnavédelmi Területen zajló, úgynevezett „tudományos” bálnamészárlása miatt. A nemzetközi felháborodás egyre inkább növekszik a japán delfinmészárlás és az azt fenntartó delfinrabszolga-kereskedelem ellen. Továbbá, a 2011-es fukusimai nukleáris baleset nyomán még mindig több száz tonna radioaktív folyadék szivárog az óceánba, súlyosan veszélyeztetve az óceánjaink élővilágát és az emberiséget.

A Sea Shepherd arra biztatja az IOC-t, hogy egyszerűen csak kövessék saját környezetvédelmi alapelveiket!

A Sea Shepherd International tanácsadói az alábbiakkal egészítették ki Ian Campbell nyilatkozatát:

„Ha egy ország nem fogadja el, hogy a nemzetközi törvények érintik a védett fajok vadászatát és mészárlását, és következetesen megsértik ezen törvényeket, nem érzem úgy, hogy az az ország jogosult lenne otthont adni olyan jelentős nemzetközi eseményeket, mint például egy olimpia. Számomra ez egyértelmű és világos.” – mondta John Butler ausztrál zenész.

’A kanadai olimpiai játékok ellen bojkottot hirdettek a fókamészárlás miatt. A norvégiai olimpiai játékok ellen bojkottot hirdettek a bálnamészárlásuk miatt. Ez nem rasszizmus. Mindenki számára irreleváns, melyik nemzet gyilkolja a bálnákat. Mi a bálnamészárlást ellenezzük, és nem nézzük a színét a kezeknek, amelyek kilövik a halálos szigonyágyúkat!”  – mondta Paul Watson Kapitány a Sea Shepherd Conservation Society alapítója.

„Linda Fisher vagyok, az USA Ojibway nemzetségének tagja, és a Sea Shepherd tanácsadói testületének tagja. Támogatom Ian Campbell felhívását a nyári olimpiai játékok 2020-as tokiói megrendezése ellen, mindaddig, amíg Tokió véget nem vet a bálnák és delfinek könyörtelen és szükségtelen mészárlásának!”

„Japán elszántsága, hogy folytassa a bálnák és delfinek barbár mészárlását, különösen a nemzetközi közvélemény tiltakozásának ismeretében, bizonyítja, hogy Japán még nem érte el az alapvető udvariasság szintjét, ami megkövetelhető egy olyan nemzettől, amely benyújtotta pályázatát az olimpiai játékok megrendezéséhez!” – közölte Scott West, a Sea Shepherd USA egyik igazgatója, aki korábban az USA Környezetvédelmi Hivatalánál töltött be vezető pozíciót.

SOHA, amíg mészárolják a ceteket!

SOHA, amíg véget nem vetnek a cetek mészárlásának!

Dr David Page, (MBBS és FANZCA) közölte, az IOC jóváhagyása egy olimpiai helyszínre vonatkozóan, kifejezi a vendéglátó ország iránti bizalmat. Japán azzal fenyegeti a jövőt, hogy bálnák és delfinek nélkül kell élnünk, továbbá megmérgezi a jövő generációját veszélyeztetett fajok testéből készülő, mérgező termékekkel, miközben olyan „kutatást” folytat, amely ellen a nemzetközi közvélemény tiltakozik!

Japánnak szégyenkeznie kellene taijii horror-öbölben zajló brutális delfinmészárlás, az ártatlan áldozatok miatt!

„Ez nagyon keveset mond egy olyan társadalomnak, mely nem érti meg, hogy a tengeri emlősök élve sokkal értékesebbek az óceánjainkban, mint a vademberek áldozataiként, akik többnyire állateledel-gyártó cégek számára gyilkolják meg a ceteket! Felháborítónak találom, hogy az IOC-nek meg kellene egyáltalán fontolnia, hogy beengedje-e az olimpiai játékokat egy olyan országba, ahol ilyen barbár és undorító bűncselekmények történnek! A civilizált világban a játék és az atrocitások nem keverednek!” – mondta Paul Brown.

Szigonyágyúzzuk meg ugyanolyan könyörtelenül Japán olimpiai pályázatát, mint ahogy Japán próbálja meg szigonyágyúzni a bálnákat! – mondta Dr. Joe MacInnis.

„Ha az emberek tudással és kedvességgel tudnának látni, láthatnák Japán szégyenletes titkát! A bálnák és a delfinek szenvednek a japán bálnavadászoktól és delfingyilkosoktól! Sokan szemet hunynak a valóság felett, és azt gondolják, majd valaki más fog harcolni az állatok érdekében. Egyesek mohó kapzsisága a pénz és szórakozás iránt, nem lehet indoka annak, hogy az állatok szenvedjenek! Nyilván könnyebb szemet hunyni a tények felett, mint szembe nézni a borzalmas valósággal!” – mondta Isabel Dow, a Sea Shepherd ifjúsági tanácsadói testületének 11 éves tagja.