Végtelen Türelem Hadművelet IV. – 2013.09.10.

A Sea Shepherd Végtelen Türelem Hadműveletének negyedik szezonja megkezdődött Taijiban, ahol zajlik a delfinvadászat, aminek egyetlen célja van: profitot termelni a taijii halászati unió és a mészárlást működtető, kapzsi delfinrabszolgatartó-iparág számára. 

2013.09.01-én – a nemzetközi demonstráció napján – a delfingyilkosok nem tétováztak, amikor megláttak egy 60-70 fős Palackorrú delfincsaládot. Ahogy a hálókkal a horror-öbölbe kényszerítették a delfineket, több száz nemzetközi és helyi aktivista és önkéntes fejezte ki tiltakozását a delfinmészárlás ellen, a média számos képviselőjének jelenlétében. A gyilkosok egész éjszakára a horror-öbölben hagyták a szerencsétlen delfineket élelem nélkül, majd az idomárok 18 fiatal áldozatot kiválasztottak életfogytiglani rabságra. A család többi tagját, akik nem voltak elég impozánsak a rabszolgasorsra, ugyanolyan brutálisan, ahogy előző nap beűzték az öbölbe, kihajtották a nyílt tengerre.

2013.09.04-én, a frissen elrabolt Palackorrú delfinek közül négyet a taijii kikötői parcellákból elszállítottak a Dolphin Resort Hotel apró tartályainak klórozott vizébe. A kiválasztott áldozatokat beszíjazták és daruval kiemelték a parcellából, hogy természetes élőhelyüktől a tengertől messze, egy tartály börtönébe tegyék.

2013.09.06-án, reggel 7-kor már mind a 12 hajó Taijitól délre vadászott, összetömörültek, aztán elváltak, több mint 7 órán keresztül üldöztek egy delfincsaládot, míg végül sikerült őket behajtani a horror-öbölbe. Ebben a családban egy újszülött és számos fiatal delfin is volt, akik nem csak azért küzdöttek, hogy Édesanyjukkal maradhassanak, életben maradjanak és órákon keresztül a gyilkosok ellen is. Éjszakára ezt a családot is bezárták, a szelekció csak másnap reggel vette kezdetét.

Az idomárok és a delfingyilkosok reggel együtt kávéztak, mielőtt nekiláttak volna aznapi munkájuknak, az áldozatok kiválogatásának. A családot szétzúzták, amint tagjait kiemelték az öbölből és a kikötői parcellákba szállították. A sors iróniája, hogy egy delfint, akit kiválasztottak rabságra, beszíjazva vitték vissza az öbölbe, majd a kiválogatás után egy fiatal áldozatot valamiért szintén beszíjazva vittek a mészárszékre. A gyilkosok és idomárok ismét hatalmas erőfeszítéseket tettek, hogy elrejtsék tevékenységüket és az áldozatokat a fürkésző kamerák elől, ezt a delfint is gondosan eltakargatták ponyvákkal.

A delfingyilkosoknak fontos volt, hogy elrejtsék ezt a halált, ugyanis megsértették vele a WAZA, az állatkertek és akváriumok szövetsége által kiadott, „etikai” megállapodását. Ennek a megállapodásnak értelmében, amit a WAZA a Nagoya Aquariummal együtt fogalmazott meg – amely a taijii Dolphin Base-ból vásárolja a rabszolgáit, – szeptemberben a horror-öbölbe kényszerített Palackorrú delfin-családokból lehet válogatni az intézmények számára, de nem szabad meggyilkolni közülük egyet sem. Ez lényeges, mert a WAZA magát delfinmészárlás ellenes szervezetnek tartja, de mégis közvetlenül pénzelik és támogatják azokat, akiknek szerepe van a horrorisztikus delfinmészárlásban!

Ki kell hangsúlyozni, hogy a WAZA 1300 tagjának egyike éppen a taijii Whale Museum, melynek idomárjai rutinosan dolgoznak együtt a delfingyilkosokkal a teljes mészárlási szezonokban.

A WAZA etikai és állatjóléti állásfoglalása – a delfinbefogások módszerének általános elvei és gyakorlata 2010 (angol nyelven itt olvasható)

A Palackorrú család egyik tagját hálóval borítják, miközben a szerencsétlenek kétségbeesetten igyekeznek menekülni a gyilkosok és az idomárok elől.

A Palackorrú család egyik tagját hálóval borítják, miközben a szerencsétlenek kétségbeesetten igyekeznek menekülni a gyilkosok és az idomárok elől.

A taijii horror-öbölben az alábbi kvóta alapján lehet végrehajtani a delfinmészárlást és elrablást a 2013-14-es vadászati szezonban.

  • 134 Fehéroldalú delfin
  • 450 Pettyes delfin
  • 557 Palackorrú delfin
  • 400 Trópusi delfin
  • 265 Risso delfin
  • 137 Gömbölyűfejű rövidszárnyú delfin
  • 70 Kis kardszárnyúdelfin.

Folytatjuk a helyszíni közvetítéseket a vadászatról, a mészárlásról, a szelekcióról, mindenről, ami ebben a horror-faluban zajlik. HD-kameráink semmit nem hagynak figyelmen kívül! http://livestream.seashepherd.org

Jelenleg 10 Öböl Őre önkéntes tartózkodik Taijiban, és rengetegen jelentkeztek a világ számos pontjáról, hogy önkéntesként csatlakozzanak missziónkhoz a delfinek védelméért. A Sea Sehperd továbbra is keresi azokat a szenvedélyes és elkötelezett önkénteseket, akik saját felelősségükre & kockázatukra & költségükön csatlakozni szeretnének hozzánk Taijiban, hogy segítsék munkánkat és nap mint nap felbukkanjanak a helyi delfin-„vadászok” körül, és nyomást gyakoroljanak a hivatalnokokra, akik ezt a barbár kegyetlenséget engedélyezték. Jelentkezését az alábbi e-mailcímre várjuk: coveguardian@seashepherd.org

A taijii delfinmészárlásnak a delfinek és a „kistestű cetek” a kizárólagos áldozatai, erre kell fókuszálnunk minden egyes napon! Nem az a lényeg, hogy melyik szervezet képviseletében vagyunk jelen, mindaddig, amíg kiállunk az ügyért! Folytatni kell a küzdelmet! A szánalom nem elég, cselekednünk kell!

Köszönet a delfinek nevében az óriási támogatásért és üzenetekért a közösségi médián keresztül. Mindenki segítségére szükségünk van, hogy itt a taijii horror-öbölben eredményt tudjunk elérni!

Melissa Sehgal
Öböl Őre kampányvezető / Végtelen Türelem Hadművelet / Taiji 2013-14

Az Öböl Őre: Otto, Martha, Graziella, Hieko, Ashley, Scott, Melissa, Sabrina, Jack és Mark.

Az Öböl Őre: Otto, Martha, Graziella, Hieko, Ashley, Scott, Melissa, Sabrina, Jack és Mark.