A japán szigonyágyús hajó megállt az Ausztrál Bálnavédelmi Területen kívül

A Yushin Maru nr. 3

A Yushin Maru nr. 3

2014. 01. 10-én 14.50-kor (AEDT Melbourne / Ausztrália) Peter Hammarstedt Kapitány / Bob Barker bejelentette, hogy hajója átlépett Ausztrália kizárólag gazdasági zónájának (EEZ) 200 tengeri mérföldes határán a Macquarie-szigetnél, de a Bob Barkert követő Yushin Maru nr. 3 szigonyágyús hajó 1 tengeri mérfölddel a zóna határán kívül megállt.

A Sea Shepherd Ausztrália elnöke, Bob Brown gratulált Greg Hunt Környezetvédelmi miniszter úrnak, aki felvette a kapcsolatot a japán illetékesekkel, és visszavonultatta a japán bálnaorvvadászokat az Ausztrál Bálnavédelmi Terület elleni invázió tervétől.

A Sea Shepherd ismét keresztül húzta a japán bálnaorvvadász-flotta taktikai terveit. De egyetlen pillanatra sem lankadhat éberségünk, ugyanis hivatalosan bejelentett céljuk meggyilkolni 931 Csukabálnát, 50 Közönséges barázdásbálnát és 50 Hosszúszárnyú bálnát!” – közölte Dr. Bob Brown.

A Sea Shepherd Ausztrália igazgatója, Jeff Hansen telefonon beszélt Greg Hunt miniszter úrral, és átadta a kapitányaink és a legénységünk őszinte köszönetét és elismerését erőfeszítéseiért.

Most tehát a japán bálnaorvvadász-flotta lebegő mészárszékére, a Nisshin Maru-ra újra indul a vadászat.

A Steve Irwin és a Sam Simon továbbra is járőröznek a Déli-óceáni Bálnavédelmi Területen és kutatnak a Nisshin Maru után, ami már 5 napja rohan a rá vadászó Sea Shepherd hajók elől, így kicsi a valószínűsége, hogy meg mer állni bálnát mészárolni.

Peter Hammarstedt Kapitány kifejezte háláját, közölte, „Ma az ausztrál kormány új járt el, ahogy azt az őket megválasztó ausztrál állampolgárok elvárják, megakadályozva, hogy ezek a gyalázatos bálnaorvvadászok beléphessenek az Ausztrál Bálnavédelmi Területre.”

A Bob Barker sikeresen lerázta követőjét, így visszatér elsődleges célpontjának, a hírhedt Nisshin Maru-nak üldözésére!

A Bob Barker

A Bob Barker