Végtelen Türelem Hadművelet – 2014. 01. 29. – A taijii delfinmészárlás tovább folytatódik

A Sea Shepherd Öböl Őrei dokumentálták és online közvetitették a 60-65 fős Csikos delfin-család beüzését és meggyilkolását

A Sea Shepherd Öböl Őrei dokumentálták és online közvetítették a 60-65 fős Csíkos delfin-család beüzését és meggyilkolását

60-65 Csíkos delfint végeztek ki brutális kegyetlenséggel tegnap, ma pedig Risso-delfineket kényszerítettek rabszolgaságra illetve gyilkoltak meg.

Még nincs két hete, hogy a taijii horror-öbölben egy hatalmas, 5 családból álló, 250 fős Palackorrú delfin csoportot semmisítettek meg: meggyilkoltak, rabszolgaságra igáztak és dobtak vissza árván a nyílt tengerre – ahol a felnőtt családtagjaik nélkül minimális a túlélési esélyük.
Még nincs két hete, hogy világ közvéleménye mellett kormányok (USA, Nagy Britannia, Németország, Olaszország és Románia) is határozottan elítélték a taijii horrort.

Azóta a gyilkosok és az idomárok már 5 alkalommal csaptak le! 2014. 01. 28-án egy 60-65 fős Csíkos delfincsaládot – anyákat, fiatalokat és újszülötteket – gyilkoltak meg egyenként, majd egy kis, Risso-delfin családra bukkantak, közülük kettőt kiválasztottak rabszolgaságra, mialatt meggyilkolták az anyákat és az újszülötteket.

Mindez csak azt bizonyítja, hogy a taijii vérszomj és kapzsiság nem csillapodik.

A Sea Shepherd Öböl Őrei dokumentálták és online közvetítették, amint a taijii halászati szövetség gyilkosai egy 60-65 fős Csíkos delfin-családot kényszerítettek be a sekély horror-öbölbe. A delfineket egyenként gyilkolták meg a ponyvák alatt, így ezek a rendkívül intelligens és komplex társadalmi szerkezetben élő teremtmények kénytelenek voltak végignézni saját családtagjaik megsebesitését, agonizálást és kivérzését, és kénytelenek voltak lebegni saját családtagjaik vérében!

A taijii delfingyilkosok közismertek brutális kegyetlenségükről, de a 28-i mészárlás egy még mélyebb dimenzióját mutatta be embertelenségüknek. A rettegő delfinek közül néhányan felugráltak a vízből, és úgy tűnt, mintha könyörögnének a gyilkosoknak saját és családtagjaik életéért. De a taijii delfingyilkosok nem tanúsítottak könyörületet. Néhány delfin kétségbeesetten próbált menekülni, vagy közel kerülni családtagjaihoz, de belegabalyodtak a hálókba, és a gyilkosok szenvtelenül végignézték, amint megfulladnak. A 29-i zsákmányból Két Risso-delfint kiválasztottak rabszolgaságra, miközben az idomárok számára értétkelen maradékot, 9-10 áldozatot – mellettük, egyenként meggyilkolták. 

Néhány média arról számolt be, hogy a taijii delfinvadászat a 250 fős Palackorrú delfin-csoport megsemmisítésével véget ért. Ez valótlan állítás! A taijii delfinvadászat még további hosszú hetekig, legalább március 1-ig tart. És Shinzo Abe miniszter elnök a múlt vasárnapi CNN-interjúja ellenére, a delfinvadászatnak semmi köze a japán kultúrához, azt csak 1969-ben kezdték meg, hogy kielégítsék a gombamód szaporodó delfinrabszolgatartó-intézmények áldozat-igényét.

A taijii delfingyilkosok nem tanúsitottak semmiféle könyörületet, meggyilkolták az anyákat, újszülötteket, fiatalokat, a teljes családból nem maradt más hátra, mint 60-65 holttest

A taijii delfingyilkosok nem tanúsítottak semmiféle könyörületet, meggyilkolták az anyákat, újszülötteket, fiatalokat, a néhány órája még gyönyörű, békésen úszó családból nem maradt más hátra, mint 60-65 vérző holttest

A beűzéses delfinvadászat minden évben kb. 20.000 cet, köztük a Disznódelfinek alfajához tartozó, Barna delfinek; és különböző delfinek életét oltja ki. Japán nem hajlandó aláírni a tengeri emlősök védelmét elősegítő vagy a mészárlásukat szabályozó semmilyen szabályozást vagy törvényt; annak ellenére, hogy a világ szakértői és a közvélemény felismerte ezen veszélyeztetett állatok védelmének szükségességét.

A legismertebb beűzéses delfinmészárlás az évente szeptember 1-jén kezdődő és márciusig tartó taijii. A delfinvadászok beterelik a különböző cetcsaládokat a sekély öblökbe, ahol könyörtelenül fémrudat szúrnak a gerincükbe, a szerencsétlen áldozat nem hal meg azonnal, hanem lassan, órákon át tartó fájdalmas agonizálással, saját vérében fullad meg, gyakorlatilag még agonizálnak, amikor testüket a mészárszékre húzzák. A világ egyetlen vágóhídján sem engedélyezett hasonló mészárlási módszer!

Japán megtagad minden, tengeri emlősök védelmét szolgáló nemzetközi környezetvédelmi együttműködés / szerződés aláírását, holott a világ legnagyobb része igényli és követeli a tengeri emlősök védelmét.

A taijii delfinmészárlástól a világ gyakorlatilag nem szerzett tudomást mindaddig, mielőtt a Sea Shepherd rejtett kamerás felvételeit és fotóit a világ közvéleménye elé tárták 2003-ban, mely Richard O’Barry Oscar-díjas leleplező dokumentumfilmje a „The Cove”, azaz „Az öböl” követett.

Magyarul itt tekinthető meg: Az öböl

Sokan úgy gondolták, hogy a filmmel sikerül véget vetni a delfinvadászatnak, de nem úgy történt. Ezért 2010-ben a Sea Shepherd elindította a Végtelen Türelem Hadműveletet, melynek keretében az Öböl Őrei önkéntesek nap mint nap a taijii horror-öböl partján állnak, dokumentálják és online közvetítik az atrocitásokat, hogy a világ minden pontján értesüljön róla a közvélemény. A Sea Shepherd az egyetlen szervezet, amelynek a teljes 6 hónapos vadászati szezonban jelen vannak az önkéntesei, és az egyetlen szervezet, amely online közvetít minden egyes mészárlást és az annál semmivel sem kevésbé brutális rabszolga-szelekciót. A Sea Shepherd Öböl Őrei addig folytatják munkájukat, amíg csak a delfinmészárlás örökre véget nem ér.

A szerencsétlen delfinek közül néhányan úgy kémleltek ki a véres vizből, mintha saját és családtagjaik életéért könyörögnének.

A szerencsétlen delfinek közül néhányan úgy kémleltek ki a véres vízből, mintha saját és családtagjaik életéért könyörögnének.