A bűnözők a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletének ellenére is visszatérhetnek a Déli-óceánra

Paul Watson Kapitány kommentárja

Paul Watson Kapitány

Paul Watson Kapitány

Masayuki Komatsu, aki csak úgy emlegeti a Csukabálnákat, mint a „tengerek csótányait”, közölte, Japán meg fogja találni a módját, hogy megkerüljék a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletét. A japán külügyminiszter azt állítja, Japán aláveti magát az ítéletnek. A japán halászati miniszter szerint szó van a visszatérésről.

A lényeg, ha visszatérnek, bűnözőkként fognak visszatérni, a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletét meggyalázva.

Akkor ismét a Sea Shepherd flottájával kell szembenézniük. Azzal a flottával, melyről a japán bálnaorvvadászatban érdekelt politikusok állították, bűnözők, kalózok bandája. Azzal a flottával, melynek morális feddhetetlenségét a Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete igazolta.

A Sea Shepherd hajói fel lesznek készítve, és a támogatóink segítségével tervben van egy újabb, gyors hajó megvásárlása, mely képes lesz tartani a sebességet a gyors és jól manőverezhető szigonyágyús hajókkal. A hajó ára kb. 5 millió USD, mellyel 100%-os hatékonysággal avatkozhatunk be a bálnaorvvadászok ellen.

Álláspontunk világos. A japán bálnaorvvadászok nem gyilkolhatnak bálnákat egy nemzetközileg deklarált Bálnavédelmi Területen. Továbbá a Sea Shepherd hajói és legénységei a Déli-óceáni Bálnavédelmi Terület őrzői.

A Hágai Nemzetközi Bíróság ítélete jelentős győzelem, de a háború tovább folytatódik.

Ezen a nyáron hajóval és szárazföldi önkéntesekkel egyaránt jelen leszünk a Feröer-szigeteken, hogy beavatkozzunk a delfinmészárlás ellen.

Ezt a nyarat a Steve Irwin, Bob Barker és a Sam Simon hajóink alapos és széleskörű felújítással töltik.

A bálnáknak van egy flottájuk, és a Hágai Nemzetközi Bíróság ítéletének köszönhetően, ez a flotta most erősebb és hitelesebb, mint valaha!