Igazságtalan ítélet „Morgan” ügyében

"Morgan" testét sérülések borítják

„Morgan” testét sérülések borítják

Ügyvédek, szervezetek és Kardszárnyú delfin-szakértők hosszadalmas és szenvedélyes harcot vívtak „Morgan” szabadságáért. „Morgan”-ért, akit jelenleg a tenerifei Loro Parque-ban tartanak fogva. 2014. 04. 23-án a holland bíróság úgy döntött, hogy a kétségbeesett fiatal állat továbbra is a közönséget fogja szórakoztatni a rákényszerített ostoba mutatványokkal.

„Morgan”-t 2010-ben találták a Wadden-tengeren, a holland partok közelében, magányosan, nem betegen, de kissé lesoványodva. A holland harderwijki delfinrabszolgatartó-intézménybe szállították, ahol gondozták, majd 2011 végén, a holland külügyminiszter engedélyével a tenerifei Loro Parque-ba szállították. A holland kormány azt állította, hogy ez volt a legjobb megoldás „Morgan” érdekében, és az, hogy visszaengedjék a nyílt tengerre, nem járható alternatíva.

Nem sokkal „Morgan” Loro Parque-ba érkezése után, befogták a látogatók szórakoztatására, megkezdték idomítását az ostoba mutatványok elvégzésére. A delfinrabszolgatartó-iparág újra bebizonyította, hogy nincs szó edukációról, megőrzésről, és főleg nincs szó az állatok érdekeinek figyelmébe vételéről. Kizárólag a profitról – egyszerűen és világosan!

Az akváriumok és tengeri parkok nemcsak hazugságok egész hálózatával kapcsolódnak egymáshoz! A Loro Parque többi Kardszárnyú rabszolgájának a $laveWorld a tulajdonosa.

„Morgan”-t az ULS Cargo Airlines szállította a Loro Parque-ba, ugyanaz a cég, amelyik a taijii horror-öbölből transzportálja a beűzéses delfinvadászatból kiválasztott delfinrabszolgákat. Ez ismét csak bizonyítja, hogy a delfinrabszolgatartó-iparág világszerte szignifikánsan kapcsolódik a taijii brutális delfinmészárláshoz.

Ma a holland bíróság úgy ítélkezett, hogy „Morgan” deportálása a Loro Parque-ba jogszerű volt, és szabadon engedése nem „kielégítő megoldás”, mert nem találták meg családját, hivatkozva a Kardszárnyú delfinek „szigorú társadalmi struktúrájára”. Ez igaz lehet, de „Morgan” jelenleg egy hamis családban vegetál a Loro Parque-ban. A tartályban fajtársai folyamatosan agresszív támadásokat hajtanak végre ellene, testét sérülések borítják. Ez nem a természetes családja egyik Kardszárnyú rabszolgának sem. A bíróság megállapította, hogy nem rendelkeznek a szükséges jogi eszközökkel, hogy beavatkozhassanak „Morgan” védelmében, a Loro Parque tartályaiban, ellene a fajtársai által elkövetett incidensek ügyében. A holland bíróság csak arról döntött, hogy „Morgan” elszállítása a tenerifei intézményben nem volt illegális.

Jelenleg tehát „Morgan” továbbra is egy kopár betontartály foglya marad, ahogy oly sok delfin világszerte.

Mint vadonból befogott nőstény, kifejezetten jövedelmező áldozat, akit arra fognak kényszeríteni, hogy mint tenyészgép ontsa az utódokat és hatalmas vagyonokkal gyarapítsa a delfinrabszolgatartó-iparág vezetőinek zsebét! A taijii gyilkos öböltől a $laveWorld-ig, a Loro Parque-tól az akváriumokig és tengeri parkokig világszerte, a delfinrabszolgatartó-iparágat semmi sem állítja meg, amíg kapuikat látogatók lépik át, akik pénzelik ezt a könyörtelen, barbár és szadista iparágat.

Morgan 2014 04