Búvárok az óceánjainkért: a világ legjobb szabad-tüdős búvárjai csatlakoztak a Sea Shepherd-hez, a delfinmészárlás ellen.

news-140709-1-1-logo-divers_bigA Sea Shepherd büszkén mutatja be a „Divers for the Oceans” videót, melyben a világ legjobb szabad-tüdős búvárjai jelenítik meg Jolly Roger lobogónkat a Plemmirio Marine Reserve kristálytiszta vizében (Siracusa / Szicília – Olaszország), a taijii és a feröeri delfinmészárlás befejezésére szólítva fel.

A lélegzetelállítóan szép környezetben a Divers for the Ocean a kompromisszumot elutasítva fogalmazta meg követelését:  “NO MORE KILLING IN THE COVES. STOP THE SLAUGHTER NOW.”

Minden évben, szeptembertől márciusig a Sea Shepherd Öböl Őrei teljesítenek szolgálatot a hírhedt taijii öbölben, dokumentálják és leleplezik a brutális beűzéses delfinvadászatot, mely kiszolgálja a delfinrabszolgatartó-iparágat világszerte, az öbölbe kényszerített családok maradékára pedig könyörtelen mészárlás vár.

A Sea Shepherd Global nagyszabású kampányt indított a Feröer-szigeteken, 06.17-i kezdéssel, Operation grindStop elnevezéssel, hogy megakadályozzák a Gömbölyűfejű hosszúszárnyú és más delfinek tömeges kivégzését a grind elnevezésű barbár tradíció nevében.

Együtt a "Divers for the oceans" és az Operation Siracusa team

Együtt a „Divers for the oceans” és az Operation Siracusa team

A Plemmirio Marine Reserve területén, az orvhalászat felszámolásáért folytatott Operation Siracusa a SEa Shepherd első olaszországi kampánya volt. Célunk megóvni ezt a területet a jövő generációja számára, ami hozzájárul a Földközi-tenger ökoszisztémájának védelméhez. A kampány első 10 napján elkoboztunk illegális eszközöket és hálókat, 1.000 tengeri sün és más fajok egyedeinek életét mentettük meg, lebuktattunk 7 orvhalászhajót.

„A város nagylelkűen fogadott bennünket. Siracusa rendkívül gazdag történelme, természeti környezete és szépsége rendkívüli. A lakosság aktív részvétele nélkül nem lehettünk volna ennyire sikeresek ilyen rövid idő alatt. A Sea Shepherd Global büszke az első olasz kampányára, és a jövőben is közreműködik ezeknek az kivételesen gazdag biodiverzitású területeknek a védelmében. – mondta Alex Cornelissen Kapitány a Sea Shepherd Global igazgatója.

A Divers for the Oceans tagjai:

Enzo Maiorca: a szabad-tüdős merülés bajnoka, a „Mélység királya”, a sportág nemzetközi jelképe. 1988 óta a tengeri élővilág védelmének szentelte életét. 2012-ben a Sea Shepherd Conservation Society tanácsadói testületének tagja lett, Lányával, Patrizia Maiorca-val, erős hajtóereje volt az Operation Siracusa missziónknak.

Patrizia Maiorca: apja nyomdokában szintén a szabad-tüdős merülés bajnoka. Mióta abbahagyta a versenyszerű búvárkodást, apjával – Enzoval, a tengeri élővilág védelméért küzd, szintén a Sea Shepherd Conservation Society tanácsadói testületének tagja.

Herbert Nitsch: akit „csak” úgy emlegetnek, mint a „legmélyebbre merülő ember a világon”, 253,2 méteres mélységgel világcsúcstartó. Tengeri élővilág-védelmi nagykövet, 2013 óta tagja a SEa Shepherd Conservation Society tanácsadó testületének.

Gianluca Genoni: úszóbajnokként kezdte pályafutását, de hamar lenyűgözte a szabad-tüdős búvárkodás világa. Figyelemreméltó eredményeket ért el különböző kategóriákban, többek között megdöntötte a tiszta oxigénnel merülő merülés világcsúcsát 2008-ban, a szabad-tüdős, elektromos meghajtású berendezéssel merülés világcsúcsát 2012-ben.

Mike Maric: 1997-ben kezdte szabad-tüdős búvár-karrierjét, miután találkozott Umberto Pelizzarival. Ő specializálódott a mono-búváruszony használatára, és 3 évvel később, 2004-ben világcsúcsot merült. Jelenleg az oktatásra koncentrál, tanítványait arra tanítja, hogyan lehet a mono-búváruszonnyal a leginkább a delfinekéhez hasonló mozgást elsajátítani. Ő edzi Ilaria Bonin világbajnokot, és az ADN Swim Project konzulense.

Copyright: Idea Video www.ideavideo.it
Helyszín: Area marina Protetta Plemmirio
Búvárbázis: Capo Murro di Porco http://www.capomurrodivingcenter.it/
Operatőr: Manfred Bortoli
Team: Fabio Portella, Antonio Drosi, Elio Nicosia, Alessandro Quercioli, Francesco Bombara, Simone Fabac