A NOAA megadta az import-engedélyt a $laveWorld-nek „Kirara”-ra

A kamogawai $laveWorld (Wikipedia fotó)

A kamogawai $laveWorld (Wikipedia fotó)

A $laveWorld csendben benyújtotta kérvényét a National Oceanic and Atmospheric Administration-hoz (NOAA) 2012 augusztusában, hogy engedélyezze a „Kirara” elnevezésű, Csendes-óceáni fehér-oldalú delfin importját a kamagowai (Japán) $laveWorld-ből. És éppoly csöndben, vasárnap este, hétfői (07.07-i) keltezéssel, a NOAA megadta az import-engedélyt.

Az engedély 2017.06.30-ig érvényes, azon belül bármikor lebonyolíthatják. A $laveWorld úgy kalkulálta, hogy a transzport a kamogawai $laveWorld és a san antonioi $laveWorld között kb. 22 órát vesz igénybe. Ezalatt csakúgy, mint a kapzsi delfinrabszolgatartó-iparág többi szállított rabja, egy parányi, sötét koporsóban fog rettegni a kamionokban és a repülőgépen egyaránt.

Az alábbi grafika, melyet a $laveWorld mellékelt az import-kérelméhez, pontosan ábrázolja, hova helyezik a szerencsétlen állatot. Ahogy a $laveWorld fogalmazta, „az állat szállítása a $laveWorld szakértő személyzete irányításával történik. Egy állatorvos az út teljes időtartama alatt vele lesz.” Aztán helytelenül azt állítják, „mellékeljük az illusztrációját az eszköznek, mellyel a Gömbölyűfejű hosszúszárnyú delfint kívánjuk szállítani.” Tény, hogy a $laveWorld professzionális gondoskodását mi sem bizonyítja jobban, mint hogy még csak nem is emlékeznek arra, hogy éppen mely faj egyedét kívánják börtönükbe szállítani?

news-140708-1-kirara-sw-transport-large

„Kirara” a kamagowai $laveWorld-ben született, de szüleit a vadonból rabolták el. A $laveWorld beadványa szerint a hímet CO9L0047, és a nőstényt CO9L0046, hálóval fogták be a Kyoto prefektúra vizeiben, 1994.02.08-án és 1994.02.09-én, és a kinosakii Aquaprisonba szállították. Onnan 1994.11.08-án kerültek a kamagowai $laveWorldbe, amely hangsúlyozza, hogy ők nem vásárolnak olyan brutális zsákmányból, mint a hírhedt taijii, ám ez azt jelenti, hogy ezt a két áldozatot direkt az ő számukra ejtették fogságba. Ahogy azt korábban jelentettük, a taijii beűzéses delfinvadászatban többé nem szerepel a Csendes-óceáni fehéroldalú delfin, ugyanis más fajoknál nem tapasztalt hevességgel zúzzák magukat a sziklákhoz, miközben kétségbeesetten próbálnak menekülni. Ezért őket még a horror-öbölön kívül be kell fogniuk a gyilkosaiknak.  

„Bár „Kirara” fogságban született delfinrabszolga, vadonból elrabolt szülőktől származik, akit a $laveWorld Japánból importált fogságra, ezzel a NOAA támogatja a taijii beűzéses delfinvadászat folytatását, a delfinrabszolgatartó-intézmények számára és étkezési célra. A Sea Shepherd fel van háborodva, amiért ez az egyesült államokbeli szövetségi ügynökség kiáll Japán horrorisztikus bánásmódja mellet, amivel a komplex társadalmi szerkezetben élő, intelligens tengeri emlősöket kínozzák. Különös tekintettel arra, hogy az USA kormánya elítélte Japánt a beűzéses delfinvadászata és illegális bálnamészárlása miatt.” – közölte Susan Hartland / Sea Shepherd USA adminisztratív igazgatója.

A $laveWorld 22 órás szállítási idővel kalkulál

A $laveWorld 22 órás szállítási idővel kalkulál

 

A NOAA megadta az import-engedélyt "Kirara"-ra

A NOAA megadta az import-engedélyt „Kirara”-ra

Kérjük, vegyen részt: Kérje a $laveWorld-öt, hogy álljon el „Kirara” importjától, hogy őt san antonioi tartályaiban mutogathassa. Nyomást kell gyakorolnunk rájuk, érzékeltetve, hogy a társadalom elítéli a japán delfinmészárlást, melyet a delfinrabszolgatartó-iparág fizet. A $laveWorld-nek és társintézményeinek már eddig is túl sok vér mocskolja kezeit. Kérjük, használják az alábbi elérhetőségeket, segítsünk megakadályozni „Kirara” tervezett transzportját!

Brad F. Andrews
Chief Zoological Officer
SeaWorld Parks & Entertainment, Inc.
9205 South Park Circle, Suite 400
Orlando, FL 32819
Tel: (407) 226-5182
E-mail: brad.andrews@seaworld.com

Office of Protected Resources (F/PR)
National Marine Fisheries Service
1315 East-West Highway
Silver Spring, MD 20910
Phone: 301-427-8400
Fax: 301-713-0376

Email: PR.webmaster@noaa.org

Jennifer Skidmore
Fisheries Management Specialist
Office of Protected Resources (F/PR)
National Marine Fisheries Service
1315 East-West Highway
Silver Spring, MD 20910
Phone: (301)427-8401
Fax: (301)713-0376
Email: jennifer.skidmore@noaa.gov

SeaWorld Twitter

SeaWorld San Antonio Facebook

SeaWorld San Antonio Twitter