Szenvedély és türelem a könyörtelen városban

Paul Watson Kapitány kommentárja

Taiji / Japán

A 2014/15-ös Végtelen Türelem Hadművelet szeptember 1-én kezdődött, 3 hónap már letelt, és még 3 hónap áll előttünk. Valóban frusztráló 6 hónap egyik év a másik után. De pontosan ezért nevezzük Végtelen Türelem Hadműveletnek. Egyetlen delfint sem gyilkolnak meg a Sea Shepherd Öböl Őreinek éber tekintete nélkül, ők dokumentálnak minden egyes gyilkosságot, minden egyes befogást, minden brutális cselekedet. Ez egy frusztráló, lélekromboló megpróbáltatás!
Igen, vannak kritikusaink, akik azt mondják, többet kellene tennünk, de sajnos ennél többet nem tehetünk erőszakmentesen!

A leggyakrabban feltett kérdések:
1, Miért nem űzzük el mi a delfineket, mint ahogy tesszük azt a Feröer-szigetek környéki vizekben?
Paul Watson Kapitány: A japán partokat nem közelíthetjük meg 12 tengeri mérföldön belül, anélkül, hogy a japán parti őrség le nem foglalná a hajóinkat.

2, Miért nem vágjuk ki a hálókat, és szabadítjuk ki a delfineket?
Paul Watson Kapitány: Megtettük 2003-ban, 16 Gömbölyűfejű hosszúszárnyú delfin életét megmentettük, 2 önkéntesünket bebörtönözték egy hónapra, és 8.300 USD bírság ellenében engedték őket szabadon. Mellé megkaptuk az ultimátumot: ha még egyszer megkíséreljük, minden Sea Shepherd önkéntest kitiltanak Taiji-ból. Ez azt jelenti, hogy megtehetjük még egyszer és egyben utoljára, de akkor többé senki nem fogja dokumentálni a gyilkosságokat és a befogásokat.

Japánban nem létezik a nyugati országokra jellemző szabadság, és a rendőrségnek rendkívüli hatalma van. Az Öböl Őreinek a rendőrség és a parti őrség is ellenfele, akik türelmetlenül várják, hogy az önkéntesek megsértsenek bármilyen törvényt, ami lehetővé tenné végre a japán karhatalmi erők számára, hogy az Öböl Őreit kitiltsák véglegesen Taijiból.

Mit tudunk elérni a kampánnyal?

a taijii horror-öböl az alapköve a nemzetközi delfinrabszolga-kereskedelemnek, és ez az iparág finanszírozza a taijii delfinmészárlást

a taijii horror-öböl az alapköve a nemzetközi delfinrabszolga-kereskedelemnek, és ez az iparág finanszírozza a taijii delfinmészárlást

1, A mészárlás a nemzetközi közvélemény szeme előtt zajlik az online közvetítéseink és a híradásaink révén.
2, A japán hatóságoknak hatalmas költséget jelent biztosítani a rendőrségi és a parti őrségi folyamatos jelenlétet évről évre, 6 hónapon keresztül.
3, Folyamatosan emlékezteti a taijii lakosságot, hogy a világ minden mozdulatukat szemmel tartja.

Ha az Öböl Őrei nem lennének jelen, Taiji kicsúszhatna a nemzetközi közvélemény aggódó tekintete elől. Az „Az öböl” / The cove rendkívüli dokumentumfilm volt, de az Öböl Őrei nélkül már feledésbe merült volna.

A Sea Shepherd 2003-ban kezdett kampányt a taijii horror-öbölben, amikor Brooke MacDonald-ot delegáltam Taijiba a kamerájával. Az ő videói és fotói leplezték le a delfinmészárlást világszerte. Ez volt az az év, amikor Alex Cornelissen-t és Alison Lance-t letartóztatták a horror-öből hálóinak elvágása és 16 delfin kiszabadítása miatt. Akkori legénységünk egyik tagja Richard O’Barry volt. Majd visszatért Louis Psihoyos-sal, elkészítették az Oszkár-díjat nyert dokumentumfilmet, melyben a Sea Shepherd is részt vett.

Az öböl című dokumentumfilm ráirányította a nemzetközi figyelmet TAiji-ra. Sajnos a film bemutatása, 2009 óta, a mészárlás továbbra is folytatódik, anélkül, hogy bármi jelét mutatnák annak, hogy véget vetnek a barbár gyakorlatnak! Elsősorban továbbra is a delfinrabszolgatartó-iiparág áldozat-utánpótlásigénye miatt zajlik! Mindaddig, amíg a delfinrabszolgatartó-intézmények működnek és igényük lesz újabb és újabb áldozatokra, a taijii delfinmészárlás is folytatódni fog!

Richard O’Barry Dolphin Project-je szintén jelen van, és ellenzi a taijii delfinmészárlást. Ők saját módszereikkel dolgoznak, nem velünk együttműködve, de jó ez a különbözőség.

Ennek ellenére, a Sea Shepherd az egyetlen csoport, mely 2010 óta évi 6 hónapon keresztül minden egyes nap jelen van a taijii horror-öbölben. És bár ez egy frusztráló és szívszorító kampány, ez az egyetlen megközelítés, mely erőszakmentesen és a japán törvények betartásával működőképes. Ha a Sea Shepherd Öböl Őrei megsértik a japán törvényeket, többé nem lenne alkalmunk dokumentálni és tájékoztatni, hanem végérvényesen kiutasítanák önkénteseinket.

Sokak szerint bojkottálni kellene Japánt és a japán termékeket.
Kiváló ötlet, bátorítunk is mindenkit, hogy tegye meg, de a Sea Shepherd nem rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, melyek egy globális bojkott megszervezéséhez, lebonyolításához szükségesek. Tapasztalataink szerint azonban, az általános nemzeti bojkottok nem elég hatékonyak.

A folyamatos akadályok, a taijii delfingyilkosok hihetetlen makacssága, valamint a japán kormány aljas és rendkívüli támogatása ellenére, nem tehetünk mást, mint minden egyes mészárlást és rabszolgaságra igázást a világ közvéleménye elé tárni, abban a reményben, hogy a haldokló delfinek agonizáló sikolya eléri a japán lakosság fülét és szívét, valamint a nemzetközi közvéleményt, melynek van befolyása arra, hogy nyomást gyakoroljon Japánra, hogy végre foglalkozzon azzal a súlyos problémával, ami szégyent és gyalázatot hoz az egész japán nemzetre.

Elképesztő, hogy egy maroknyi brutális delfingyilkos képes vérbe borítani a japán lobogót a barbár mészárlásuk révén, anélkül, hogy a japán lakosság véget vetne annak! De aztán megint csak el kell mondanom, hogy kanadai állampolgárként én magam is láttam, amint a saját kormányom ignorálja a kanadai lakosság többségének, a Kanada keleti partjainál zajló fókamészárlás betiltására vonatkozó igényét, és támogatja a fókamészárlást.

A Sea Shepherd a cetmészárlás ellen lép fel, nem pedig a japán emberek ellen. Ahhoz azonban ragaszkodunk, hogy a japán lakosságnak igenis felelőssége van abban, hogy ennek a trágár barbárságnak – ami ártatlan, intelligens, komplex társadalmai szerkezetben élő delfinek vérével festi bíborra a horror-öböl vizét – véget kell vetni!

A rabszolgaságra kiválasztott áldozatok gyakran megsérülnek az erőszakos szelektálási procedúra közben

A rabszolgaságra kiválasztott áldozatok gyakran megsérülnek az erőszakos szelektálási procedúra közben

Ami a taijii horror-öbölben, a delfinrabszolgatartó-iparág igényeinek kiszolgálására történik, az gyilkosság! Egyszerű és világos! A legszörnyűbb, leggyötrelmesebb és legszégyenletesebb ezen a bolygón! És ennek véget kell vetni!