Miért nem vesz részt a Sea Shepherd a monacoi Ocean Blue Film Fesztivál & Környezetvédelmi Csúcstalálkozón?

news-140709-1-Paul-Watson-Iceberg-240wOcean Blue Film Festival and Conservation Summit – Monaco – 2015. november 7 – 9.

Paul Watson Kapitány Franciaország-szerte népes közönségek előtt adott beszédet, Párizsban, Lyonban, Marseille-ben, St. Tropezben, St. Maloban, La Rochelle-ben, Strasbourgban és számos más városban. Skype-n keresztül tartott előadást az ENSZ és ausztrál, kanadai és USA-beli TED konferenciákon.

Mindezek alapján sokak számára evidens volt, hogy Paul Watson Kapitány részt fog venni az Ocean Blue Film Fesztiválon és környezetvédelmi csúcstalálkozón, melyet úgy népszerűsítettek, hogy a környezetvédelmi mozgalom ikonjainak részvételével zajlik. Ráadásul Paul Watson Kapitány a közelben él, tehát könnyedén részt tud rajta venni.

A Sea Shepherd a világ legagresszívebb környezetvédelmi szervezete, számos díjnyertes filmben láthatóak tevékenységünk epizódjai, mint például The cove, Sharkwater, How to change the world, A pirate of the sea, valamint az antarktiszi misszióinkról forgatott Whale Wars szériák.

A Sea Shepherd támogatói világszerte – különösen Olaszországban, Dél-Franciaországban és Monacoban, nem értették a Sea Shepherd távolmaradását.

Pedig az ok egyszerű, a Sea Shepherdet nem invitálták meg a fesztiválra, melyen nem vagyunk szívesen látott környezetvédők!
Paul Watson Kapitányt, illetve a Sea Shepherdet nem hívták meg, mert a Sea Shepherd egyértelmű álláspontja szerint, Paul Watson Kapitány és a mozgalom tisztviselői nem vesznek részt olyan rendezvényeken, melyek olyan helyszínen kerülnek megrendezésre, ahol tengeri fajokat rabszolgaságban tartanak az emberi lények szórakoztatási céljából, és / vagy, ahol a résztvevőknek halat és / vagy „tenger gyümölcseit” szolgálnak fel táplálékként.

Az Ocean Blue Film Fesztiválnak a monacoi Oceanográfiai Múzeum ad otthont, ahol a látogatók cápákat, tengeri teknősöket és különböző halakat láthatnak fogságban.
Az intézmény büszkélkedik, hogy a kollekciójukban lévő „Feketeúszójú szirticápák, Dajkacápák, Közönséges cserepesteknősök, angolnák és gitárhalak egymás mellett élnek.”

Az igazság azonban az, hogy ők nem élnek egymás mellett, mindössze ugyanannak a cellarendszernek a rabjai, akik idő előtt meg fognak halni!

Paul Watson Kapitány kijelentette, elég volt! „Elegem van az óceánvédelmi eseményekből, melyeken tengeri ételeket szolgálnak fel! Kaptam már meghívást olyan koktélpartira / vacsorára, ahol halat, garnélát, homárt és tenyésztett lazacot szolgáltak fel. Cannes-ban az idén meghívtak olyan adománygyűjtő és környezetvédelmi ügyekre figyelemfelhívó eseményen , ahol chilei tengeri sügért szolgáltak fel. A Dominikai Köztársaságban részt vettem egy fórumon, melynek házigazdája a Conservation International volt, melynek célja a tengeri élővilág védelme volt, és ahol halakból, rákokból és puhatestűekből összeállított, pazar svédasztalos étkezést biztosítottak a tengeri élővilág jövőjéért aggódó résztvevőknek! Ez nemcsak képmutatás, de ökológiai őrültség is!

Óceánjaink élővilága hatalmas fenyegetettséggel néz szembe, a biodiverzitás gyorsan csökken. Az emberiségnek egyszerűen véget kell vetnie a tengerek kizsákmányolásának! És amíg az emberek, intézmények és csoportok nem kezdenek ténylegesen aszerint cselekedni, ahogy prédikálnak, addig az óceánok pusztulása nem visszafordítható!

„Az Ocean Blue Film Fesztivál és Környezetvédelmi Csúcstalálkozó jól hangzik! Biztos vagyok benne, hogy a résztvevőknek komoly aggodalmat okoz a környezetvédelem és át is érzem ezeknek az eseményeknek az értékét, ahol exkluzív környezetben, nagyszerű filmek kerülnek bemutatásra. Azonban fel kell hívnom a figyelmet arra, hogy senki nem tekintheti magát az óceán védelmezőjének, aki támogatja a tengeri állatok rabszolgaságban tartását és / vagy táplálékként elfogyasztja az tengerből elrabolt életeket!” – mondja Paul Watson Kapitány.