Hivatalos állásfoglalás – Városliget

Szervezetünk a közösségi oldalakról és az online sajtóból értesült arról, hogy a mai napon, 2016. március 17-én Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, országgyűlési képviselő az általuk a nyilvános megmozdulásokon viselt és így megszokott zöld póló helyett szervezetünk nevével és logójával fémjelzett ruhában vett részt a Városliget fáit érintő megmozduláson, majd nyilatkozott is.

20160317

Az esettel kapcsolatban az alábbi állásfoglalást tesszük.

A Sea Shepherd nem áll kapcsolatban sem ezzel a megmozdulással, sem Szabó Tímeával, sem a PM-mel. A képviselő asszony eddig nem jelezte felénk, hogy egyetértene szervezetünk tengervédelmi erőfeszítéseivel, és nem keresett meg minket az ügyben sem, hogy szervezetünkre utaló ruházatban nyilatkozzon a városligeti akció kapcsán. Ez utóbbi azonban sajnálatos módon azt a látszatot is keltheti, mintha szervezetünk is részt venne ebben a megmozdulásban – noha nem teszünk így.

A Sea Shepherd nemzetközi oldalának webáruházából bárki vásárolhat magának szervezetünk nevével ellátott termékeket, hogy ezzel egyrészt támogasson minket, másrészt ezt a támogatását környezete felé is mutassa.

Örömmel vesszük, ha a képviselő asszony magánszemélyként érdeklődik az állatok védelme iránt is, illetve ha szervezetünket támogatja.

Vegán környezetvédőként természetesen fontosnak érezzük a városok zöld területeinek megőrzését.

Ugyanakkor elutasítjuk azt, hogy szervezetünk nevét bármilyen politikai helyzetbe keverje bárki is, még ha azt jóhiszeműen is teszi.

A megmozdulás témájával, a városligeti fákat érintő eseményekkel kapcsolatban szervezetünk nem kíván állást foglalni, mert nem ismerjük az ügy teljes részleteit és politikai hátterét sem.

Ezen állásfoglalásunkat a képviselő asszony számára is elküldjük.