mosquarium – a cetek új orosz munkatábora

Az új orosz delfinrabszolgatartó-intézményt, melyet Európa legnagyobbjának tartanak, 2015. 08. 05-én nyitották meg, közel 3 éves csúszással. Ám a színfalak mögött, sőt a reflektorfényben máris egyaránt számos jel mutatja, a mosquarium vadonból elrabolt Kardszárnyú rabjainak frusztrációja rohamosan növekszik, a szűk és zsúfolt tartályokban és az elviselhetetlen zajban végrehajtott, monoton mutatványok alatt.
A Putyin által is üdvözölt intézménybe özönlenek a látogatók, melyek a delfin-és fókarabszolgák mellett halakat, rájákat, cápákat is láthatnak.

A Kardszárnyúak két Beluga, két Rozmár és 8 Palackorrú rabszolgával osztoznak egy tartályrendszeren! Értelmezhetetlen a koncepció, hiszen a négy fajból csak három él azonos éghajlatú területen!

A 30-40 perces műsor alatt mind a négy faj egyedei szerepelnek, dübörgő techno zene, üvöltő filmrészletek és orosz népzene közepette!

A Belugák többségét a TNRO (csendes-óceáni tudományos halászati központ) rabolta el az Okhostk-tengerből és a Sakhalin-Amur környékéről. A két fiatal Rozmár feltehetően a szocsi delfinrabszolgatartó-intézményből érkezett, azok pedig Kelet-Szibériából zsákmányolták. A Palackorrú delfinek A TAJII BEŰZÉSES DELFINVADÁSZATBÓL SZÁRMAZNAK! A három Kardszárnyút a kamcsatkai vizekről rabolták el.

„Narnia” volt az első a szériában, őt a Reineke-szigetnél zsákmányolták 2012 augusztusában, őt „Nord” követte, a Sakhalin-sziget környékéről 2013-ban, „Juliet”-re 2014 nyarán vetődött a gyilkos háló az Okhostk-tengeren. A Palackorrúak kivételével az orosz tengeri parkokat üzemeltető konglomeráció volt az áldozatok begyűjtője.

Annak ellenére, hogy pontosan tudjuk, hol zsákmányolták a Kardszárnyúakat, a mosquarium hivatalnokai azt állítják médianyilatkozataikban, hogy orvvadászoktól kobozták el. Az orosz média ugyanakkor tudni véli, hogy az orosz vizekből származó egyetlen Kardszárnyú akár 15 millió USD-t is cserélhet gazdát.

Lehet a $laveWorld forgatókönyvét követve púderezni a tényeket arra vonatkozóan, hogy honnan szerezték az áldozatokat, vagy az egészségi állapotukról, de a látogatók mobiltelefonjai a keserű igazságot tárják a közvélemény elé.

Szeptemberben felkerült az Instagramra néhány felvétel, amit garantáltan nem a mosquarium PR-munkásai készítettek, és melyek frusztrált, kitörni készülő áldozatokat mutatnak!
„Narnia” és „Juliet” hasonlóan támadja „Nord”-ot

https://www.instagram.com/p/7yG603R9jX/

ahogy „Tilikum” járt a Sealandban a két vehemens nősténnyel. Az unalom és depresszió jelei:

https://www.instagram.com/p/7BMnZNi4rj/

és

https://www.instagram.com/p/7SFZrQgWtw/

A Kardszárnyúak tartályának építésében konstrukciós fennakadások adódtak, amit összecsapott munka követett, így például a kicsúszós platform mérete már most kicsi, „Narnia” jelenlegi testméreteihez képest is, ő pedig még csak 8-9 éves, és ha véletlenül nem halna meg az elkövetkezendő 6 évben (amíg növésben van), akkor igencsak körülményes lesz neki elvégezni a feladatot.

Az intézmény vezetősége és az idomárok konzekvensen semmibe veszik a $laveWorldben történt incidenseket, bár a hírek szerint a két intézmény konzultált a témában, az orosz idomárok mégis veszedelmesen közel merészkednek a Kardszárnyúak fejéhez és fogazatához!

Akár képesek lesznek az orosz idomárok elég gyorsan tanulni ahhoz, hogy képesek legyenek elkerülni a tragédiát legalább az intézmény fennállásának első évfordulójáig, az már most nyilvánvaló, hogy orosz rulett a tengerek csúcsragadozóit egy vízzel teli kék dobozba kényszeríteni! Bármi is történjék, a látogatók kamerái és mobiltelefonjai éberen figyelnek!

Fotó: Narnia/Kremlin/CC BY 4.0 International

Köszönjük az anonim forrásnak, aki rendelkezésünkre bocsátotta az információkat és az Instagram videókat! Továbbá a liberate_cetaceans Instagram felhasználónak az eredeti posztért.

Köszönet a bátor nyomozóknak!