A $laveWorld és a Loro Parque véráztatta kapcsolata

„Trua” 2005-ös születése azt jelentette, hogy a $laveWorld orca-rabszolga-kollekciója 24 darabra duzzadt. A $laveWorld felismerte, hogy a tartályai megteltek, így gazdasági megállapodást kötött a tenerifei Loro Parque abusement parkkal. A szerződés értelmének megfelelően, a Loro Parque épített egy orca-tartályt, és abba a $laveWorld kikölcsönözte felesleges Kardszárnyú rabszolgáját, tenyésztési programra. A szerződés 25 évre szól, de 10 évente meghosszabbítható.

A következő évben a $laveWorld elrabolt négy fiatal Kardszárnyú delfint a családjától, az óceánból, és a fél világon átutaztatta az áldozatokat Tenerifére. Ott bekerültek a tartályba, hogy szaporodjanak egymással és kialakítsák saját közösségüket. Bármiféle felelős tervezésnek hátat fordítva, mindkét nőstény áldozat közeli vérrokonságban áll a hímekkel. Most, hét évvel később, már nyilvánvaló, ebben az ellenséges társadalmi rendszerben, a beltenyészet következtében, az ártatlan óriások kiszámíthatatlanná, veszélyessé váltak, borzalmas hegesedések tanúskodnak arról, hogy milyen súlyos sérüléseket okoznak egymásnak. Agressziójuk számos idomár sérülését és 1 idomár halálát okozta. Eddig.

Tekoa bőre

„Tekoa” összekaszabolt bőre

Még a cetek fogságban tartását támogatók is egyet értenek azzal, hogy a Loro Parque körülményei roppant messze vannak az „ideálistól”, de tagadják, hogy az ügyben a $laveWorldnek bármiféle felelőssége lenne. „Az nem a $laveWorld hibája, hogy olyan szxr helyek, mint a Loro Parque – létezhetnek!” – írta ezt például egy pro-captivity kommentelő. Tény, hogy az egész probléma abból származik, hogy a $laveWorld úgy döntött, a Loro Parque-ba szállítja ezeket a teremtményeket. és nagyon úgy tűnik, csak meg akartak szabadulni tőlük…

Valójában a $laveWorld nemcsak megszervezte a deportálást, de felügyeli és tisztában van azzal, hogy mi folyik a Loro Parque-ban, munkásai aktívan részt vesznek a gondozásban és az idomításban. A vezetőség hangsúlyozta, hogy felügyelik a Tenerifére kikölcsönzött orcák gondozását. Az Animal Training egykori kurátora Julia Scardina azt állította, hogy ezeket az állatokat gondosan felügyelik. i.” A $laveWorld igazgatója, Brad Andrews megerősítette, „Mi elláttuk a Loro Parque-t technikai szakértelmünkkel, nemcsak az orcák élőhelyi szükségletét, de az ellátásukat és idomításukat illetően is.”

A $laveWorld következetesen és folyamatosan jelen van a Loro Parque-ban! Minden fontos ügyben, szaporítás, gyógyszerezés, elhelyezés első kézből döntenek. A vezetőségben és a munkások, idomárok között is van saját alkalmazottjuk, és gyakorta hajtanak végre szúrópróba-szerű ellenőrzéseket, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy minden simán megy és a videó-felvételeket folyamatosan küldik az USA-ba elemzés céljából. Tehát mindenről tudnak, mindent az ellenőrzésük alatt tartanak. Mindezek alapján a $laveWorld  kétségbevonhatatlanul felelős mindenért, amit történt és történik az orcákkal a Loro Parque-ban!

Loro Parque idomár Alexis Martinez "Keto"-val, az orcával, aki 2009. decemberében halálát okozta.

Loro Parque idomár Alexis Martinez „Keto”-val, az orcával, aki 2009. decemberében végül a halálát okozta.

Ha a dolgok nem mennek zökkenőmentesen ezekkel a Kardszárnyú delfin-rabszolgákkal kapcsolatban, ami gyakran előfordul, a $laveWorld gyakorta nem tesz semmit. Például, amikor az idomárok látták, hogy az egyik orcát terrorizálják a tartály többi lakói, sürgették a $laveWorld-öt, hogy azonnal szállítsák vissza ezt a hím állatot az USA-ba. A $laveWorld ennek nem tett eleget. A Loro Parque-ben tapasztalható áldatlan állapotokat egyszerűen ignorálták. Sőt dicsérték a parkot: „Régóta ismerjük őket és kiváló munkát végeznek” nyilatkozta a $laveWorld szóvivője Fred Jacobs. Amikor a Loro Parque egykori alkalmazottja aggodalmával a $laveWorld-höz fordult, azt a választ kapta, hogy semmi komoly probléma nincs ebben a delfinrabszolgatartó-intézményben. .

Jelenleg 6 orca van a Loro Parque fogságban, köztük a négy eredetileg ide deportált áldozat, egy fiatal, beltenyésztett hím „Adan” és a holland partoknál 2010-ben „megmentett”, majd a hírhed harderwijki delfinárium által ide kölcsönzött fiatal nőstény, „Morgan”. Néhány hete még heten voltak, de „Vicky” a 10 hónapos, beltenyésztett áldozat (a hír angolul itt olvasható) a napokban elhunyt. Milyen szégyenletes események zajlanak a $laveWorld ostoba és felelőtlen vezetése alatt álló Loro Parque-ban…

Ajánlott olvasmányok:
David Kirby: “Death at Seaworld”
Tim Zimmerman: “Blood in the Water”