Gusztustalan & cáfolhatatlan tények a $laveWorld szaporítási programjáról

Sok pro-captivity nézetű személy támogatja a $laveWorld tenyésztési programját és ellenzi a vadonból történő elrablást. De vajon ezek a személyek tudják-e, mit is jelent a $laveWorld fogságban tartott cetjeinek szaporítási programja? Figyelem! Megrázó képek és magyarázatok következnek…

Nem titok, hogy a $laveWorld mesterséges inszeminációt hajt végre a tartályaiban raboskodó ceteken. A hím áldozatokat arra idomítják, hogy engedjék az idomároknak, hogy kézzel stimulálják őket, hogy összegyűjtsék a spermiumot, amit használatig lefagyasztanak. Amit aztán a mesterséges megtermékenyítési eljárás részeként endoszkóp és katéter alkalmazásával juttatják be a nőstény áldozatok méhébe.

perverz & aberrált megerőszakolás

perverz megerőszakolás

Ez a módszer létrehozott már 5 különböző faj egyedeinek megerőszakolásából, 35 utódot. Egy 2010-ben publikált dokumentum (angol nyelven) leleplezte a $laveWorld módszerének néhány förtelmes részletét. Íme, a legundorítóbb tények:

A $laveWorld együttműködött a beluga-vadászokkal, mert vadonélő belugák spermájára volt szükségük a fogságban tartott belugáik mesterséges szaporítási programjához. Szisztematikusan begyűjtötték és tárolták 33 idomított cet spermáit. A megerőszakolt állatok közül 21 Palackorrú delfin, 4 Fehér oldalú delfin, 6 Kardszárnyú delfin, 1 beluga ÉS NÉGY VADONÉLŐ BELUGA, a „natív, megélhetési vadászok” zsákmányából! A $laveWorld aggodalmát fejezi ki a fogyatkozó beluga-állomány miatt, és bűnösként a megélhetési vadászokat nevezi meg. Majd csatlakoznak a beluga-vadászokhoz, hogy hozzájussanak a vadon élő fehérdelfinek spermájához, a fogságban zajló szaporítási programjukhoz!

A $laveWorld teljes ellenőrzése alatt tartja rabszolgáik szaporodását! Ovulációt idéznek elő a nőstény állataikon. “Steinman, O’Brien, és Robeck 2007-ben álltak elő annak bizonyítékaival, hogy a $laveWorld nőstény rabszolgáit erős hormonokkal kezelik, és a beavatkozás eredményét vizeletvizsgálattal és petefészek ultrahanggal ellenőrzik. Szájon át alkalmazandó szintetikus progesztogén gyógyszerekkel befolyásolják a nőstények ciklusát, és a nőstény és hím rabszolgákon egyaránt alkalmazott, fogamzásgátló módszerekkel akadályozzák meg a nem kívánt szaporulatot. A reprodukciós kutatások megkönnyítik a fogamzásgátló módszerek fejlesztését, például a Palackorrú delfineknél. Mindezek pedig nem jelentenek mást, mint hogy a $laveWorld egyetlen rabjának sincs semmilyen befolyása saját szaporodására!  

Azon teremtmények, akik ellenkeznek a mesterséges megtermékenyítési eljárás ellen, azokat erőszakkal kiemelik a tartályból, és szükség szerint enyhe nyugtatószer beadásával (vagy anélkül) végzik el rajtuk a kb. 30 perces procedúrát! Az ügyet vizsgáló csoport 153 (AI – mesterséges inszemináción átesett) egyednél tapasztalt nem súlyos komplikációt.” Az a tény, hogy az állatok egy részénél nyugtatót kell alkalmazniuk, azt bizonyítja, hogy az eljárás súlyos stresszel jár számukra, mely közben megemelkedik vérükben a kortizol-szint. (Koopman, Westgate, Read, és Gaskin, 1995, St. Aubin & Geraci, 1989, Thomson és Geraci, 1986)

A $laveWorld köztudottan, még a vadonélő vagy fogságban tartott, frissen ELHUNYT cetek spermáját is igyekszik megszerezni! Miért viselkednek ennyire tiszteletlenül velük? Ezek a rabszolgák még halálukban is csak spermabankok! Ez a könyörtelen viselkedés híven tükrözi a $laveWorld valódi értékrendjét. A spermát be lehet gyűjteni az arra idomított, fogságban tartott hím cetektől vagy frissen elhunyt vadonélő és fogságban tartott hímektől. Az utóbbit „ivarsejt mentési” eljárásnak nevezik.  A spermiumok begyűjtése és tárolása fontos fajfenntartási eszköz, amely lehetővé teszi az értékes genetikai állomány hosszú ideig történő felhasználását, így mesterséges megtermékenyítési technológiák révén, az állatok évekkel a haláluk után is „apává” válhatnak.

A $laveWorld figyelmen kívül hagyja az állatok természetes szaporodási szokásait, amikor a testileg és lelkileg éretlen fiatal nőstényeket a mesterséges megtermékenyítésre készítik elő. Azt állítják, hogy a nőstény Kardszárnyúak 7-8 évesen, míg a hímek 10 évesen válnak ivaréretté, de a tudományos vizsgálatok megállapították, hogy a vadonélő Kardszárnyú delfinek 14-15 éves kor körül kezdenek el szaporodni. A $laveWorld nemcsak fiatalon kezdi tenyészállatként használni a Kardszárnyú-rabszolgáit, de sokkal gyakrabban is hajtják végre rajtuk a procedúrát, mint a természetben, ahol a Kardszárnyú delfinek csak 3-10 évente szülnek! „Kalina” például mindössze 7 éves volt, amikor először erőszakolták meg „eredményesen”, de 10 éves korára már 3 utódot hordott ki! (A Kardszárnyúak terhessége 15-16 hónap. Számoljunk!) „Kalina” 2010-ben halt meg, ő volt a fogságban létrejött Kardszárnyú delfinek között a „legöregebb”, 25 évvel. (Az orcák a természetben 80 éves kort is elérik.)   
Még súlyosabb a helyzet a fogságban tartott kistestű (könnyebben pótolható) cetek: Palackorrú delfinek, Fehér-oldalú delfinek, Belugák, stb. esetében.

A $laveWorld nyomtatott kiadványában is kifejezi köszönetét számos hírhedt partnerének a delfinrabszolgatartó-iparágban, mint például Mundo Marino (Argentína), Dolphinarium Harderwijk (Hollandia), Loro Parque (Spanyolország), és más parkoknak, akik részt vesznek az állatok ellen elkövetett kegyetlenségekben, vadonból történő befogóknak, és még a japán delfingyilkosokkal közvetlen kapcsolatban lévőknek is: a Valencia Aquarium áldozatai elsősorban vadonból elrabolt delfinek, még ritka, folyami delfinek is. Áldozataiknak halálozási aránya kiemelkedően magas, 2011-ben, mindössze néhány hónap alatt 4 delfin halt meg náluk. Az USA-ban egyetlen, a japán delfingyilkolásból származó delfin raboskodik, őt a hong kongi Ocean Park közvetlenül a japán delfingyilkosoktól vásárolták.

perverz megerőszakolás

perverz megerőszakolás

Az indoklása mindezen horrorisztikus aberrált és perverz procedúrának, hogy a rabságban tartott állatok génállományát meg kell őrizni, „csak biztonságképpen”, ha egyszer a vadonélő populációk veszélyeztetetté válnának. A tettek azonban hangosabban beszélnek, mint a szavak! A $laveWorld soha nem végzett mesterséges megtermékenyítést veszélyeztetett fajok egyedein, abból a célból, hogy valaha is szabadon engednék azokat a vadonélő populáció erősítése céljából! Valójában, olyan, stabil populációjú fajok egyedeit állítják elő mesterségesen, mint a Palackorrú delfinek és Kardszárnyú delfinek. Tevékenységüknek egyetlen célja van, hogy előállítsák a fogságban tartott cetek új generációját a saját abusement parkjaik számára! A $laveWorld folyamatosan kegyetlenségeket hajt végre a tartályaiba kényszerített rabszolgák ellen, és spermáikat kizárólag saját profitjuk növelésének céljából gyűjti és tárolja! Semmiféle fajmegóvási programban nem vesznek részt. Pusztán azért, mert a $laveWorld sokkal gyakrabban hajtja végre a mesterséges megtermékenyítést, mint a vadonból történő elrablást, módszereik semmiféleképpen nem tekinthetők humánusnak és etikusnak.

Az angol nyelvű cikk itt olvasható: http://cetaceaninspiration.wordpress.com/2012/05/31/5-disturbing-facts-about-seaworlds-captive-breeding-program/