Végtelen Türelem Hadművelet – 2014. 02. 16. – Az Öböl Őreinek vezetőjétől, Scott West-től megtagadták a belépési engedélyt Japánba

A delfingyilkosok kétségbeesetten próbálják rejtegetni barbár mészárlásukat, annak ellenére, hogy állitják, a „kultúra” és a „tradició” nevében gyilkolnak.

Scott West

Scott West, a Végtelen Türelem Hadművelet kampányvezetője

A Sea Shepherd Conservation Society Végtelen Türelem hadműveletének kampányvezetője nem léphet be japán területre. Amint leszállt a repülőgépről, hogy csatlakozzon az Öböl Őreihez a taijii horror-öbölben, a bevándorlási hivatal munkásai fogva tartották és több mint 4 órán keresztül kihallgatták. A kihallgatást követően a bevándorlási hivatal megtagadta a belépési jogot, el kellett hagynia a szigetországot, visszairányitották az USA-ba.

Közölték vele, hogy azért tagadják meg a belépési engedélyét, mert ellenkező esetben Scott West felvételeket készitene a taijii delfingyilkosokról, azok akarata ellenére. Nem lehet túl komplikált belátni, miért nem akarják a taijii delfingyilkosok, hogy bárki fotókat videókat készitsen róluk, miközben egész delfincsaládokat kényszeritenek a gyilkos öbölbe, ahol a fiatalnak, dekorativnak tűnő áldozatokat kiválasztják életfogytiglani rabszolgaságra, a család maradékát pedig brutálisan lemészárolják. Japán nem kivánja, hogy a világ közvéleménye a véráztatta horror-öbölben, sokkos állapotban lebegő ceteket láthassa.

A Sea Shepherd Öböl Őreit rendszeresen feltartóztatják és kikérdezik a határőrség munkatársai, miért akarnak belépni az országba. Egyesek megkapják a belépési engedélyt, míg másokat hazaküldenek.

A delfingyilkosok és a japán kormány továbbra is azt állitják, hogy a taijii delfinvadászat egy régi múltra visszatekintő, kulturális hagyomány. Tény az, hogy ez a barbár „hagyomány” csak 1969-ben kezdődött, amikor a delfinrabszolgatartó-iparág ugrásszerű növekedésnek indult, kiapadhatatlan igénnyel a rabszolga-utánpótlásra. A delfinvadászatot az első pillanattól ugyanaz motiválja: a kapzsiság. Ha ez egy büszke tradició, akkor miért akarja Japán kétségbeesetten megállitani az Öböl Őreit, hogy bemutassuk a világ közvéleményének?” – mondta Scott West.

A beűzéses delfinvadászat minden évben kb. 20.000 cet, köztük a Disznódelfinek alfajához tartozó, Barna delfinek; és különböző delfinek életét oltja ki. Japán nem hajlandó aláírni a tengeri emlősök védelmét elősegítő vagy a mészárlásukat szabályozó semmilyen szabályozást vagy törvényt; annak ellenére, hogy a világ szakértői és a közvélemény felismerte ezen veszélyeztetett állatok védelmének szükségességét.

A legismertebb beűzéses delfinmészárlás az évente szeptember 1-jén kezdődő és márciusig tartó taijii. – Korábban a szigetország más régióiban (pl. Futo és Iki szigetek) is gyilkolták ezzel a módszerrel a ceteket, de ott már felhagytak a cetvadászattal. – A delfinvadászok beterelik a különböző cetcsaládokat a sekély öblökbe, ahol könyörtelenül fémrudat szúrnak a gerincükbe, a szerencsétlen áldozat nem hal meg azonnal, hanem lassan, órákon át tartó fájdalmas agonizálással, saját vérében fullad meg. A világ egyetlen vágóhídján sem engedélyezett hasonló mészárlási módszer!

A taijii delfinmészárlástól a világ gyakorlatilag nem szerzett tudomást mindaddig, mielőtt a Sea Shepherd rejtett kamerás felvételeit és fotóit a világ közvéleménye elé tárták 2003-ban, mely Richard O’Barry Oscar-dijas leleplező dokumentumfilmje a „The Cove”, azaz „Az öböl” követett.

Magyarul itt tekinthető meg: Az öböl

Sokan úgy gondolták, hogy a filmmel sikerül véget vetni a delfinvadászatnak, de nem úgy történt. Ezért 2010-ben a Sea Shepherd elindította a Végtelen Türelem Hadműveletet, melynek keretében az Öböl Őrei önkéntesek nap mint nap a taijii horror-öböl partján állnak, dokumentálják és online közvetítik az atrocitásokat, hogy a világ minden pontján értesüljön róla a közvélemény. A Sea Shepherd az egyetlen szervezet, amelynek a teljes 6 hónapos vadászati szezonban jelen vannak az önkéntesei, és az egyetlen szervezet, amely online közvetít minden egyes mészárlást és az annál semmivel sem kevésbé brutális rabszolga-szelekciót. A Sea Shepherd Öböl Őrei addig folytatják munkájukat, amíg csak a delfinmészárlás örökre véget nem ér.