A Steve Irwin elhagyta Launceston-t és készen áll a bevetésre

Pihenés felújítás közben

Pihenés – felújítás közben

Szárazdokkban töltött, bő 1 hónap után, a Steve Irwin – megjavított hajótesttel, új propellerrel, újrafestve és számos kisebb javítás után – újra készen áll, hogy szembeszálljon a japán bálnaorvvadászokkal, ha szükséges. Launcheston szívélyes fogadtatásban és nagylelkű támogatásban részesítette a hajót és legénységét. A Steve Irwin a Sea Shepherd legnagyobb szabású hajófelújításán esett át.

„Csodálatos volt a Steve Irwint vendégül látni Launceston-ban egy teljes hónapra. Városunk közössége nagy szeretettel fogadta őket, és szomorúak leszünk távozásukkal.” – Alderman Jeremy Ball, Launceston alpolgármestere.

„A Sea Shepherd zászlóshajója, a Steve Irwin sikeresen teljesített 8 Antarktiszi Bálnavédelmi missziót, több ezer bálna életét megmentve. Óriási szüksége volt már a száraz dokkban elvégzett munkálatokra, hogy erősebb, gyorsabb és jobb legyen, mint valaha: a leghatékonyabb fegyver óceánjaink illegális kizsákmányolói ellen.” – Jeff Hansen, a Sea Shepherd Ausztrália ügyvezető igazgatója.

A Steve Irwin új propellere

A Steve Irwin új propellere

„A minden eddiginél karcsúbb, fittebb és gyorsabb Steve Irwin elindult haza Williamstown-ba. A felújításért köszönet illeti a Southern Marine Shiplift közreműködését és a szenvedélyes önkénteseink fáradhatatlan munkáját. És köszönjük támogatóinknak világszerte, hogy anyagi támogatásaik lehetővé tették, hogy öreg hajónk kiváló állapotban térhessen vissza a zord Déli-óceánra!” – Siddhard Chakravarty, a Steve Irwin kapitánya.

„A Steve Irwin erősebb, gyorsabb, hatékonyabb. Hajótestét kijavították és új propellert kapott, melynek eredményeképpen jelentősen nő a sebessége és hatékonysága, készen áll a japán bálnaorvvadászok elleni beavatkozásra, amennyiben azok visszatérnek a Déli-óceánra. A Bob Barker és a Sam Simon szintén készen áll a következő Antarktiszi misszióra.” – Paul Watson Kapitány, a Sea Shepherd alapítója.

news-140813-1-3-Steve-Paint-280w news-140813-1-4-The-Steve-In-Water-280w