Győzelem! A Kaliforniai Tengerparti Bizottság egyhangúan megszavazta a La Jolla-i Borjúfókák védelmét

A Kalifornia Tengerparti Bizottság egyhangúan a Borjúfókák érdekében járt el, a Casa Beach-et – amelyet a La Jolla-i Children’s pool-nak is neveznek a helyiek – a fókák kölykezési időszakában lezárják az emberi tevékenység elől.

Borjúfóka  Fotó: Wiki Media Commons

Borjúfóka
Fotó: Wiki Media Commons

2014. februárban, éveken át tartó viták után, már San Diego városi tanácsa 6 szavazattal mellette, hárommal ellene megszavazta a Casa Beach lezárását a fókák kölykezési időszakában, melyről magyarul itt olvashatnak, de a végső döntést a Kaliforniai Tengerparti Bizottság hozta meg. A döntés egyhangúan a fókák védelmében született! A Sea Shepherd üdvözli a San Diego-i városi tanács és a Kaliforniai Tengerparti Bizottság együtt érző és ésszerű döntését, hogy megvédje ezeket az állatokat és lehetővé teszik számukra, hogy fel tudják nevelni utódjaikat anélkül, hogy félniük kellene az emberi beavatkozástól.

A Casa Beach minden év december 15. és május 15. között – amikor a fókák ideérkeznek szülni és felnevelni kicsinyeiket – le lesz zárva. Amíg csak kötéllel jelezték az emberek számára, hogy lezárt terület, és tartsák magukat távol a fókáktól, az hatástalannak bizonyult. Számos esetet dokumentáltak, amikor zaklatták a fókákat és visszahajszolták őket a tengerbe. Ez a jogerős döntés segíthet megteremteni az védelmet, amire ahhoz van szükségük, hogy biztonságban és békességben felnevelhessék kicsinyeiket.

A Sea Shepherd évek óta szorgalmazta a La Jolla-i fókák védelmét, együtt is működtünk helyi barátainkkal, a Seal Conservancy (korábban La Jolla Friends fo the Seals) szervezettel. Minden lehetőséget megragadtunk, hogy felhívjuk a figyelmet az ügyre. Tegnapelőtt a Sea Shepherd San Diego-i egységének vezetője is jelen volt a bizottsági ülésen. A Sea Shepherd alapítója, Paul Watson Kapitány 2004-ben tárgyalt a San Diego-i városi tanáccsal, amikor a helyi fóka kolónia élőhelyének felszámolását tervezték. Tehát ez a győzelem is egy hosszú folyamatnak a végeredménye! Köszönet minden támogatónknak, aki éveken keresztül írt, telefonált és demonstrált ezeknek a gyönyörű állatoknak a védelmében. Akik végre békességben élhetnek és színesítik La Jolla természeti szépségeit.

Aki szeretné megköszönni a Kaliforniai Tengerparti Bizottság tagjainak a Borjúfókák védelmében hozott példa értékű döntését, az alábbi elérhetőségen tehetik:

California Coastal Commission
45 Fremont Street
Suite 2000
San Francisco, CA 94105-2219

Telefon: (415) 904-5200
Fax: (415) 904-5400

Facebook: https://www.facebook.com/CaliforniaCoast
Twitter: https://twitter.com/thecacoast

La Jolla /  Casa Beach Fotó: Wiki Media Commons

La Jolla / Casa Beach
Fotó: Wiki Media Commons

La Jolla / Casa Beach Fotó: Wiki Media Commons

La Jolla / Casa Beach
Fotó: Wiki Media Commons