Az új K9-es team megérkezett a Galápagos-szigetekre

Négy kutyát, Romy-t Missy-t, Truus-t és Xaver-t találták alkalmasnak a holland kiképző központban, hogy a Sea Shepherd galápagosi munkáját, csempész-áruk felkutatását (pl. cápauszony, tengeri uborkák) hatékonyabbá tegyék kiváló szaglásuk révén.

news-151123-1-02-a-new-member-of-the-Galapagos-K9-unit-largeEcuadorban a K9-esek – UPMA – széles körűen segítik a hatóságok munkáját, eltűnt személyek keresésében, drog felkutatásában és a környezetvédelemben egyaránt.
A Sea Shepherd évek óta kiváló együttműködésben dolgozik az ecuadori belügyminisztériummal, melynek engedélyével 2008 óta vesznek részt K9-es kutyák a galápagosi misszióinkban. Négy új kutya vette át a tavaly nyugdíjazott Bosco, Cristina, Kevin és Nico feladatát, akik mindannyian állandó otthonra és szerető családra találtak az USA-ban.

A quitói környezetvédelmi rendőrség örömmel fogadta az új kutyákat és nyolc új K9-es kiképző tisztet, akik megfelelő gondoskodásban fogják tudni részesíteni ezeket a különlegesen kiképzett négylábú rendőröket. Galápagos-on egy hetes karantén-procedúra után kezdhették meg szolgálatukat az egyedülálló ökoszisztéma védelmében. November 19-én San Cristobalban dr. Godfrey Merlen, a Sea Shepherd Galápagos igazgatója tartott bemutatót a kutyák „rejtélyes” képességéből.

A K9-esek élete Galápagos után
A Sea Shepherd partnere a seattle-i Lady’s Hope Dog Rescue, melynek elkötelezett munkatársai a legjobb otthont és örökbefogadó családot keresik meg a nyugdíjazott kutyáinknak. 2013 októberében Manotas volt az első K9-es nyugdíjba vonuló Golden labrador, őt 2014. májusában Nico, Bosco, Kevin és Kristina követte.
A Sea Shepherd büszkén számol be kutya-legénységünk sorsáról! Mindannyian boldogan és egészségesen élnek családjuk körében.

Manotas

Manotas

Manotas:
Jelenleg Hollandiában élünk, Manotas kiváló egészségnek örvend, imádja a teniszlabdákat, hatalmas sétákat parkokban és tengerparton egyaránt, szeret autózni is, így bejártuk vele Európa számos országát. Jelenleg három kutyánk van, Manotas, Sally és Linus, utóbbi kettő süket és vak, de Manotas csodálatosan viselkedik velük is (ezt személyesen is tanúsíthatom! 🙂 ) Szerencsések vagyunk, hogy velünk él. Manotas tavaly szeptemberben átesett egy TPLO műtéten (sípcsont-osteomia, gyakori betegség a labradorok között), felépült és egészséges, mozgékony vegán kutya. ~ Erwin Vermeulen Sea Shepherd legénységi tag és Susan Hartland a Sea Shepherd korábbi adminisztratív igazgatója.

Bosco

Bosco

Bosco:
Csodálatos kutya, a legjobb barátom. Fantasztikus személyiség! Köszönöm a Sea Shepherdnek, hogy Boscot az életembe hozta. ~Lance

Cristina

Cristina

Cristina:
Nagyon jól érzi magát a Lopez-szigeten. 2014. májusában csatlakozott családunkhoz, „bátyja”, Tony kicsit tétován fogadta, féltette a „család egyetlen kutyája” kényelmes pozíciót, de hamar megszerették egymást, és már szem elől sem akarja veszíteni. Cristina átesett a TPLO műtéten, a három hónapos gyógyulási szakasz után már ismét fut, játszik és úszik az otthonunktól 10 percre lévő strandon, ahova nap mint nap kimegyünk. Már a póráz látványától is izgalomba jön. ~ Kathleen, korábbi Sea Shepherd munkatárs.

Kevin

Kevin

Kevin:
Nagyszerű kutya, hálásak vagyunk, hogy családunkhoz került. Intelligens, komoly és kedves, nem találkoztunk még soha ilyen személyiségű kutyával! Mindenre kíváncsi, hihetetlenül gyorsan tanul, de úgy gördül a hátára egy kis hasvakarásért, mint senki más. Mindig mellettünk van, mindent együtt csinálunk, imád autózni, labdázni, sétálni, játszani a strandon vagy éppen áfonyát enni a bokorról. Kevin mozgását egy – szintén labradorokra jellemző – genetikai szindróma tünetei miatt korlátozni kellett, a diagnózis és kezelés után újra jó egészségnek örvend. ~ Chris és Steve.

Nico

Nico

Nico
Szívférgességben szenvedett, de sikerült meggyógyítani, a Sea Shepherd fizette a gyógyítási költségeket, amiért nagyon hálásak vagyunk. Ő az állatorvosok kedvence, minden látogatásunk hatalmas sikert aratott. Nico már „folyékonyan beszél” angolul, de szereti, ha spanyol barátaink spanyolul szólnak hozzá. Jó étvágya van, ínye és szőrzete egészségről tanúskodik. Fontos és boldog tagja családunknak, szerencsére szeret autózni. Farkát fáradhatatlanul csóválja, mindig a közelünkben van. ~ Jeanne és Dallas. Dallas 2012-ben a Dam Guardian kampányunk vezetője, a 2014-es Operation grindStop kampányunk team-vezető volt.

Jhonathan

Jhonathan

Jhonathan:
Imádjuk őt, rengeteg örömöt ad nekünk. 5-kor kel, és a papájával futni indul egy órára, imád labdázni és vizes palackokkal játszani, feküdni a fűben, futni, sétálni. Fiunk bizonyos szinten autista, ők ketten csodálatos köteléket alkotnak. Boldogok vagyunk, hogy mi lehetünk a családja. Séta és futás közben még mindig megszaglássza az autókat cápauszony és tengeri uborka után kutatva, de ellenőrzi a „gyanús” bokrokat egyaránt. Eddig még nem talált egyetlen cápauszonyt sem, de ez nem tartja vissza a mindennapi járőrözéstől. A macskánkkal elfogadták egymást, és titokban azt hisszük, szeretik is egymást. Aludtak már el egy szobában, de ha ébren vannak, Jhonathan megpróbálja kikergetni a macskát a szobából. Az elején be is jött neki, de a macska mára elunta a játékot és most már nem iramodik sehova. Jhonathan úgy érzi, mindenben részt kell vennie a ház körül és mosolyogva felügyeli az életünket. Nem is tudjuk, ki szórakozik jobban, nap mint nap, de boldogok vagyunk, hogy vele oszthatjuk meg életünket. ~ Kristen, Mark és Tim

Luna

Luna

Luna:
Nagyszerű családtagunk, imádja amikor simogatjuk és vakargatjuk. Kanapé és teniszlabda, a kihagyhatatlan teniszlabda! Egy igazi pakolóművész, de már tudja, mindent vissza kell hordania, mielőtt elindulunk otthonról. Luna és másik labradorunk, Rupert jól kijönnek, néha adódik némi féltékenység, de nagyon örülünk, hogy velünk él. ~ Jennifer és Ted

Terminator

Terminator

Terminator
Az életünk jobb lett, mióta Terminátort örökbe fogadtuk. Biztosak vagyunk benne, hogy nagyszerű kiképzője volt, egy igazi jólélek kutya, aki akárcsak minden galápagosi K9-es, imádja a teniszlabdát. Ritkán távolodik el mellőlünk, mindig segíteni akar, amiben csak tud. Van egy húga, Honey, aki többször megpróbálta rögzíteni, ki a falkavezér a házban, Terminator időnként nagy ívben elkerüli, máskor egymás mellett fekszenek, vagy együtt alszanak el. Köszönjük a Sea Shepherdnek és a Lady’s Hope Dog Rescue munkatársainak, hogy Terminatornak kényelmes nyugdíjas életet biztosíthatunk. ~ Norm és Jeanette.