Ex-$laveWorld idomárok: íme a lista a gyógyszerekről, melyekkel a Kardszárnyú rabszolgákat etettük!

A $laveWorld legtöbb Kardszárnyú rabját napi gyógyszerezés alatt tartják, hogy kezeljék a krónikus stresszt, mondták el az intézmény ex-idomárjai a The Dodo-nak.

„Voltak olyan állatok, akiket egész életükben, minden nap gyógyszereznünk kellett”, mondta John Hargrove, aki 14 évig volt a $laveWorld idomárja, a BLACKFISH egyik főszereplője, és BENEATH THE SURFACE címmel tavaly jelent meg nagy sikerű anti-captivity könyve.

Superpod John Samantha Jeff John

John Hargrove, Jeffrey Ventre, Samantha Berg és John Jett

A The Dodo John Hargrove, Samantha Berg, John Jett, Carol Ray és Jeffrey Ventre ex idomárokkal készített interjút az alkalmazott gyógyszerekről. Az antipszichotikumtól (hogy csökkentsék a tesztoszteron szintjüket) kezdve, egészen a benzodiazepinig (hogy lenyugtassák az állatokat), a Kardszárnyú rabszolgáknak gyógyszerek tárházára van szükség ahhoz, hogy vegetálhassanak a tartályokban! A gyógyszerek némelyike annyira erős volt, hogy még a munkások is veszélynek voltak kitéve, akik beadás közben megérintették azokat.

Carol Ray és Naomi Rose

Carol Ray és Naomi Rose

Miközben a Kardszárnyú delfinek fogságban tartásának támogatói azzal érvelnek, hogy ezek a gyógyszerek segítenek az állatokat egészségesen tartani, dr. Naomi Rose, az Animal Welfare Institue képviseletében közölte, a tartályban vegetálás a probléma valódi gyökere! „Meggyőződéssel válaszolhatom, hogy az összes gyógyszerre a fogságban tartásból adódóan van szükség! A vadonban a Kardszárnyú delfinek semmiféle gyógyszert nem kapnak, és nyilvánvalóan mégis teljesen jól vannak.”

Tilikum 12

„Tilikum”

Savlekötők
A Tagamet nevű savlekötőt a gyomorfekély kezelésére használják, és a felnőtt Kardszárnyú raboknak minden nap adagolják, mondta Carol Ray, az orlandói $laveWorld alkalmazottja volt, 1987-90 között. A gyomorfekély a fogságban tartott tengeri emlősök többségét sújtja, a stressz következménye. David Kirby „Death at $laveWorld” könyvében is beszámol a Tagamet alkalmazásáról.

Antibiotikumok
John Jett szerint, aki szintén az orlandói $laveWorld alkalmazottja volt 4 évig a 90-es években, a Kardszárnyú rabszolgák egy része szinte állandó antibiotikumos kezelés alatt volt, mint pl. a clindamycin, hogy megelőzzék a fertőzéseket. Az áldozatok fogságban fogékonyak a fogaik elfertőződésére, mert unalomból, vagy frusztrációjuk levezetéseként a tartály beton és fém elemeit rágcsálják, továbbá a szűk térbe összezsúfoltság miatt gyakoriak az egymásnak okozott sérülések is.
Az antibiotikumok mellékhatásaként a cetek ki vannak téve gombás fertőzéseknek, ezért az idomárok a táplálékba (döglött halak) Nystatin nevű gombaölő szert fecskendeznek. David Kirby könyvében elemzi az antibiotikumok használatát, megjegyezve, hogy az idomárok rutinszerűen töltik meg a halak kopoltyúit antibiotikumokkal, savlekötőkkel és vitaminokkal.

Valentin 2

„Valentine” / „Val”

Antipszichotikumok
„Amikor „Val” (az egyik Kardszárnyú rabszolga) szexuálisan éretté vált, antipszichotikumot adagoltunk neki, hogy drasztikusan lecsökkentsük a tesztoszteron-szintjét. Együtt úsztam vele a tartályban, miközben teljesen zavarodottá vált. Fogalmunk sem volt, mi zajlott az elméjében, láthatóan ő sem tudott magáról.” – mondta John Hargrove, aki 2012-ben mondott fel a $laveWorld-ben. A Diazepam (Valium jellegű) az áldozatok szedálását szolgálja a stresszes környezetben, mondják az idomárok. Bírósági dokumentumok igazolják, hogy a $laveWorld gyógyszerezett egy 9 napos bébit nevelő anyának, megsértve azzal az orvosi irányelveket.

Fogamzásgátlók

erőszakolás nőstény áldozat

mesterséges megtermékenyítés – a hímivarsejtek befecskendezése a nőstény áldozat méhébe

Egy 2004-es feljegyzés Todd Robeck-től, a $laveWorld Kardszárnyú delfinrabszolga-szaporítási vezetőjétől, leírja a REgu-mate használatát, hogy serkentsék a nőstény áldozatok peteérését. Fogamzásgátlókkal is befolyásolták a terhességszabályozást, mondta John Hargrove, hozzátéve, hogy a gyógyszerek némelyike olyan erős volt, hogy csak férfi idomárok adhatták be. Ugyanis puszta érintésük sterilitást okozhatott volna a női idomárokban. A férfiaknak kesztyűt kellett viselni, befecskendezni halakba és utána minden sterilizálni, fertőtleníteni kellett.

Dehidratáció
Napi kb. 80 fontnyi (1 font ~ 0,37 kg) zselatint kellett gumicsövön bejuttatni a Kardszárnyúak gyomrába, hogy megelőzzék a dehidratációt.

Az idomárok elmondták, a $laveWorld végig engedélyezte számukra, hogy közvetlenül az erősen begyógyszerezett Kardszárnyú rabok mellett ússzanak {ennek súlyát: az áldozatok gyógyszeres ürülékével keveredett vegyszeres vízben úszás következményeit a cikk nem fejti ki bővebben}, azzal saját biztonságukat veszélynek téve ki.
Dawn Brancheau 2010-es halálát követően az idomárok vízi munkáját egyelőre korlátozzák, de az intézmény gyógyszerezési rendje továbbra sem változik.

A The Dodo felkérte a $laveWorld-öt, reagáljanak a vádakra, de az nem kívánt reagálni. https://www.thedodo.com/seaworld-orca-drugs-medications-1035364310.html

a kérdés nem az1