Ferocious-szigetek – 2015. 11. 30.

A fuglafirðii öbölben meggyilkoltak tizenegy Gömbölyűfejű hosszúszárnyú delfint! Ebben az évben ez volt a hatodik grind, 2015-ben összesen 501 Gömbölyűfejű hosszúszárnyú delfin életét oltották ki a barbár feröeri gyilkosok.

news-151201-1-3-SIgridPetesrn feroerA Sea Shepherd erősen kétli, hogy a mészárlási procedúra valóban olyan gyorsan zajlott volna, mint ahogy arról a feröeri média beszámolt.
A Sea Shepherd felvételei, melyeket például az Operation Sleppid Grindini során rögzítettek, kétséget kizáróan bizonyítják, hogy a grind lassú, könyörtelen és gyötrelmes halál!

Azzal együtt, hogy a grindre többnyire a nyári hónapokban kerül sor, a grindmester az év bármely szakában meghirdetheti, ha értesítést kap egy a feröeri halálzónába tévedő delfincsaládról!

Alex Cornelissen Kapitány, a Sea Shepherd Global igazgatója kijelentette, a feröeri delfingyilkosok opportunista vadászok, melyek bármikor készek gyilkolni, ha arra lehetőségük adódik. A delfineket csak a grind dán hatósági betiltása tudja megóvni!

news-151201-1-1-Erstsdfgsigridpetsere feröerA Sea Shepherd önkéntesei már elhagyták a régiót, de a szervezet továbbra is nyomást gyakorol a grind ellen. Múlt hónapban a Sea Shepherd delegációját meghívták a dán parlament bizottsági ülésére, ahol a dán honatyák hallhatták álláspontunkat a feröeri delfinmészárlásról. A Sea Shepherd prezentációja hangsúlyozta Dánia nemzetközi felelősségét a delfinmészárlás megakadályozásában, a grindadráp támogatásával Dánia megsérti Európai uniós jogi kötelezettségeit.

Dániának kétsége sem lehet afelől, hogy a Sea Shepherd a nemzetközi közvélemény figyelmében fogja tartani a dán kormány és a dán hatóságok cinkosságával végrehajtott feröeri delfinmészárlást! – mondta Alex Cornelissen Kapitány.

news-151201-1-2-Sigrid_Petersen feroer