A feröeri delfingyilkosok tudni akarják, ki a kémünk a Feröer-szigeteken

007 James Bond

James Bond – Pierce Brosnan, a Sea Shepherd igazgatótanácsának tagja

Paul Watson Kapitány briliáns kommentárja

Egy feröeri cikk szerint a delfingyilkosok meg vannak lepődve, amiért a Sea Shepherd tudja, mi folyik a feröeri médiában!

  • Feröeriek: Ki fordítja a cikkeket Paul Watson számára?
  • Paul Watson Kapitány: Na most ez aztán a rejtély! De a lényege annak, ha valakinek vannak kémei, hogy a kémek identitása továbbra is ismeretlen maradjon! Semmit nem ér az a titkos kapcsolat, melynek szereplőit pontosan ismerhetik azok, akik után kémkednek!

  • Feröeriek: Igen, ez egy nagy kérdés, amire választ várunk a Nordoya Portali-tól. Ki fordítja a cikkeket Paul Watsonnak?! Ki az, aki a Feröer-szigetekkel kapcsolatos, bárminemű negatív médiamegjelenést azonnal tálcán kínál neki?!
  • Paul Watson Kapitány: A titkos információszerzés lényege, hogy az effajta információkat saját célkitűzéseink érdekében felhasználjuk!
  • Feröeriek: Megjelent egy cikk a Fo felületén, a Bakkafrost vállalat feltétezetten beteg lazacairól, és Paul Watsonnak néhány órán belül már le is fordította valaki „Szeretne némi vírusos lazacot fogyasztani?” Paul Watson posztja 142 megosztást, 362 lájkot, az eredeti cikk a Fo oldalán 536 lájkot kapott, és nem nehéz kitalálni, honnan jöttek azok az emberek, akiknek tetszett a cikk!
  • Paul Watson Kapitány: Valójában az eredeti cikk fordítását 211 fő osztotta meg, a poszt 77.000 emberhez ért el, az arról szóló elemző írásomat pedig megosztotta 789 fő, 3.900-an lájkolták és 226.000 emberhez ért el. A világ minden tájáról reagáltak az emberek, akik egyetértenek abban, hogy a delfinmészárlás barbár és kegyetlen gyakorlat, aminek véget kell vetni!
  • Feröeriek: Nehéz lesz kideríteni, hogy ki támogatja a Sea Shepherdet a Feröer-szigeteken, de az biztos, az a személy rossz szájízzel viseltetik a Feröer-szigetek ellen, hiszen fordításait Paul Watson ellenünk használja!
  • Paul Watson Kapitány: Megnéztem. Úgy tűnik, nincs rossz szájíze, ez pedig azért van, mert nem fogyaszt a mérgező nehézfémekkel dúsított delfinholttestekből, akiknek életét feláldozzák egy olyan archaikus barbár és aberrált tradíció nevében, melynek nincs helye a XXI. században!
  • Feröeriek: És valami, amit én személy szerint nem tudok megérteni! Ha valaki úgy dönt, hogy támogatja a Sea Shepherdet, az miért nem lép elő? Mitől fél?
  • Paul Watson Kapitány: WOW. Talán mert ezért hívják kémkedésnek? És hogy mitől kellene félnie ott, ahol a fjordok vizét vér festi skarlátvörösre?! Ahol a férfiakat megrészegíti a vérszomj, az ártatlan delfinek késsel kaszabolása és megcsonkítása, amit úgy hívnak, hogy grindadrap – röviden grind?! De tekintsünk most el ettől a körülménytől! A kémek élete generál sokkal könnyebb, ha nem ismerik őket a kémkedésük tárgyai!