Mit akar a $laveWorld elrejtegetni azzal, hogy fekete krémet ken a Kardszárnyú rabszolgák hátára?

Számtalan trükköt vetnek be a $laveWorld idomárjai és állatorvosai, hogy viszonylag egészségesnek láttassák rabjaikat. A rendszeresen adagolt Valiumtól (a szedált irányíthatóságért) a tartály cement és fém alkotóelemeinek rágásától lekopott és töredezett fogak tisztításáig (a fertőzések megelőzéséért).

De vannak kevésbé közismert módszerek!

Az egyik ilyen például a trükkös fényvédő krémek alkalmazása. Fekete-cink-oxiddal kenik be a Kardszárnyú rabszolgák bőrének fekete területeit, amivel egyrészt akadályozzák a leégést, de főleg a meglévő hegeket kozmetikázzák a látogatók elől.

Három ex-$laveWorld idomár személyes tapasztalatairól számolt be ennek a krémnek alkalmazásáról, és azt is elmondták, hogy a cetek bőre gyakorta égett, hólyagos.
„A cink-oxiddal mechanikus védőréteget lehet felvinni az égésekre és úgy általában az állatok teljes háti felületére. Esztétikai okokból, a hólyagosodás és a hámló bőr elrejtésére használják” – mondta Jeffrey Ventre, az Orlando-i $laveWorld egykori idomárja.
Carol Ray – szintén az Orlando-i $laveWorld egykori idomár – megerősítette, neki is használnia kellett a szert, egy hím állatot kezelt vele, akinek a égett bőre az érintés nyomán darabokban tapadt a kezéhez.

Mint kiderült a napégés a delfinrabszolgatartó-iparág terméke. Négy ok, amiért a vadonélő cetekkel ellentétben a $laveWorld rabjainak szükségük van napvédőkrémre.

1, A tartályok vize tisztított
Az óceán tele van mikroorganizmusokkal, melyek képesek blokkolni a napfényt; de a tartályok vize üres. És tulajdonképpen a víz szűrésére a látogatók miatt van szükség, azért kell tisztának lennie, hogy tökéletesen láthassák a szerencsétlen állatokat.

The Dodo Kardszárnyú tartály vize

2, A tartályokban a rabok jobban ki vannak téve a nap káros sugarainak
A fogságban tartott Kardszárnyúak sokkal több időt tartózkodnak a vízfelszínen, mint vadonélő fajtársaik, így ők sokkal inkább ki vannak téve a nap káros sugarainak. Ezen felül a mutatványok látványosságáért, az idomárok is elsősorban ugrásos, vízfelszíni, kicsúszásos feladatokra utasítják őket. „Bizonyított, hogy a vadonélő Kardszárnyúak idejük 85-90%-át a mélyben töltik. A tartályok rabjai pedig csak sülnek a napon egész nap.” – közölte Jeff Ventre.

The Dodo Kardszárnyú ugrás
3, A tartályok nem elég mélyek
A vadonélő Kardszárnyú delfinek általában 328 láb mélységbe, de de akár 850 lábnyira is lemerülnek – áll a $laveWorld saját dokumentációjában. A merülés többek között megóvja őket a nap káros sugaraitól. A $laveWorld tartályai azonban szignifikánsan sekélyebbek, mint amire az állatoknak szükségük lenne, a legmélyebb is csak 40 láb mélységű, ami nem éri el például „Tilikum” testhosszának dupláját sem.

4, Nem biztosítanak elegendő árnyékot
A $laveWorld cetrabszolgáinak kevés, sőt szinte semmi védelem nem áll rendelkezésükre a hőség elől. A San Diego-i intézmény 5 tartálya fölé semmilyen árnyékolási technikát nem képeztek. A San Antonio-i 4 medence közül pedig csak kettőhöz építettek minimális védelmet. John Hargrove a $laveWorld ex-idomárjának felvétele világosan mutatja a tartályok védtelenségét.

The Dodo Kardszárnyú tartályrendszer
Az persze sokat segít, hogy az idomárok így igyekeznek megóvni az állatokat a nap káros sugaraitól, a gyakorlat azonban nagyon fontos tényre mutat rá! Ha ezek az állatok nem lennének tartályokba kényszerítve, nem lenne szükségük a napvédő krémekre sem!

https://www.thedodo.com/what-is-seaworld-trying-to-hid-639471606.html