Vérvonalak & vér vonalak!

A $laveWorld gátlástalanul állította elő a beltenyésztett Kardszárnyú áldozatokat. A mesterséges megtermékenyítésnél arra sem figyelnek oda, hogy legalább ne szaporítsanak közeli rokonokból! De tulajdonképpen a fogságban tartott Kardszárnyú állomány méretéből adódóan a beltenyésztés egyre gyakoribb lesz. De nem számít, a lényeg az, hogy folyamatosan legyen elegendő Kardszárnyú a tartályaikban, akik előadják az ostoba mutatványokat!

Az alábbi link Elizabeth Batt informatív, kiválóan megírt cikke, bemutatja a fogságban tartott Kardszárnyúak vérvonalait és rámutat a féktelen beltenyésztésre.


Néhány példa a $laveWorld beltenyészetéről:
“Tuar” és az azóta meghalt “Unna” a texasi $laveWorld rabjai, a $laveWorld jelenlegi, 26 fős Kardszárnyú gyűjteményéből 19 fővel állt vérrokonságban.

"UNna" végleges szabadulása előtti utolsó napokban, kezelés közben

“Unna” végleges szabadulása előtti utolsó napokban, kezelés közben

A floridai $laveWorld rabjai, “Trua” 21 fővel, míg “Nalani” és “Makaio” 19 fővel áll vérrokonságban.

"Trua"

“Trua”

A $laveWorld 2016. márciusában bejelentette, felhagy a Kardszárnyúak szaporításával. Amennyiben tartják magukat ígéretükhöz, egyetlen utolsó Kardszárnyú fog még születni, “Takara” kicsinye, néhány hónapon belül. De az új üzleti modell sajnos nem kötelező érvényű a $laveWorld leányvállalataira, pl. a tenerifei Loro Parque-ra sem!

A tenerifei Loro Parque-ban szintén $laveWorld tulajdonú Kardszárnyúak raboskodnak: “Kohana” 20, míg “Adan” 21 fővel áll vérrokonságban a 26 fős kollekcióból!

"Adan" "fogazata"

“Adan” (…) “fogazata”

A kaliforniai $laveWorld-ben “Ikaika” és “Nakai” {az ő súlyosan és mélyen sérült rostrumáról készült fotók járják a világhálót} 19 fővel áll vérrokonságban.

"Nakai" világhírnévre méltó sérülése

“Nakai” világhírnévre méltó sérülése

Amikor a $laveWorld kihirdette “Makani” születését, mint a “hatodik sikeres Kardszárnyú delfin születését a san diegoi $laveWorld-ben”, nem kérkedtek azzal, hogy hány Kardszárnyú delfin halt meg újszülöttként vagy fiatalon a falaik között!

Minden bizonnyal a legbetegebb és legmegrázóbb incidens “Gudrun”-hoz köthető, ő volt az első befogott Kardszárnyúak egyike. 1976 októberében, az izlandi felségvizekből rabolták el. Alig 1 évvel azt követően, hogy világra hozta második utódját, már harmadszor is terhes volt, de magzatja meghalt, így iszonyatos kínok közepette, csörlővel húzták ki belőle!

"Gudrun"

“Gudrun”

Ez a siettetett terhesség két Kardszárnyú életébe került! {A természetben a Kardszárnyú delfinek terhességei között minimum 3 év telik el!} “Gudrun” 4 nappal a beavatkozás után meghalt. “Gudrun”-nak azóta már másik két utódja is halott. Tragikus, hogy lánya “Taima” szintén halva született magzatjának kicsörlőzése közbeni komplikációk miatt halt meg.”

"Taima"

“Taima”

A statisztikák és a történetek sokkolóak, és gyanítom, a $laveWorld sok rajongójának fogalma sem volt ezekről. Ez nem olyan dolog, amit a delfinrabszolgatartó-intézmények szívesen nyilvánosságra hoznának. Ez is csak egy újabb “titok”, ami azt bizonyítja, hogy ezek a parkok egyáltalán nem törődnek a tulajdonukban tartott állatokkal.

Ez az egész arról szól, hogy legyen elég Kardszárnyú rabszolga és rengeteg látogató, akik termelik a zsíros profitot ezeknek a kapzsi intézményeknek.

Kérjük, mindig szórakozz igényesen! SOHA (többé) ne látogass delfináriumba, delfineket rabságban tartó tengeri parkba! Köszönjük, az áldozatok nevében!